Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » “Το αυγό του φιδιού ή το αυγό του κόκορα;”

“Το αυγό του φιδιού ή το αυγό του κόκορα;”

του

Γιώργου Μουλά

(προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου)

Μετά την του προέδρου του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Γ. Παπανδρέου στο Βόλο και την φραστική αποδοκιμασία του από τον δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, παρακολουθήσαμε μία ακόμη μεθοδευμένη επίθεση παραπληροφόρησης κυρίως από πασοκογενείς παρατάξεις και ΜΜΕ.

Δικαίωμά τους είναι να εκφέρουν τις απόψεις τους, δεν είναι όμως δικαίωμα τους να παραποιούν την πραγματικότητα και να μην ομιλούν για αυτήν.

Η πραγματικότητα είναι, ότι ναι υπήρξε μία έντονη διαμαρτυρία εκ μέρους του κ. Μπέου προς τον κ. Γ.Α.Παπανδρέου, με λαϊκό και άμεσο τρόπο. Ανάλογες διαμαρτυρίες προς πολιτικά πρόσωπα, που ευρίσκονται σε θέσεις ευθύνης ή ήταν στο παρελθόν είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, που αυτές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκτραχύνονται σε μεγάλο βαθμό.

Σπάνια υπάρχουν από τους βαλλόμε, οι οποίοι τις περισσότερες φορές στην προσπάθεια τους να αμβλύνουν τις εις βάρος τους εντυπώσεις καλοπιάνουν τους διαμαρτυρόμε.

Το ίδιο συνέβη και με τον κ. Γ.Α.Παπανδρέου, εξ όσων πληροφορήθηκα, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μπέο στην συγκέντρωσή του για διάλογο! Ένας διάλογος, που δεν έγινε ποτέ, αλλά η συνέχεια δόθηκε με μία σειρά ανακοινώσεων πολιτικών κομμάτων και κριτική δημοσιογράφων και ΜΜΕ, που ευρίσκονται στις επάλξεις του κατά Μπέου αγώνα.

Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων αυτών αλλά και η τοποθέτηση μερικών είναι κάτι σοβαρό, που προβληματίζει. Όλοι αυτοί, που δήθεν κόπτονται για την Δημοκρατία δεν διστάζουν να επανέρχονται στην προσφιλή ναζιστική γκαιμπελική τακτική, με το να σπιλώνουν πρόσωπα και όλη την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλου, ότι δήθεν ανήκει στις αντιδημοκρατικές δυνάμεις.

Έλεος κύριοι! Υπάρχουν και κάποια όρια. Είτε σας αρέσει ο κ. και η Δημοτική Αρχή είτε όχι, έχετε την δυνατότητα αλλά και το χρέος να κριτικάρετε και να αντιτίθεστε.

Δεν έχετε όμως το δικαίωμα να τοποθετείτε συκοφαντικές ταμπέλες στους αντιπάλους για αντι φρονήματα.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου είναι ένα αυτόνομο και πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό σχήμα που διοικεί την πόλη. Αυτό δεν μπόρεσαν να χωνέψουν μέχρι σήμερα.

Παραβλέπουν και αγνοούν εσκεμμένα την δημοκρατικότητα την δική τους.

Τελευταίο παράδειγμα ο Γ.Α.Π., που με βάναυσο και αήθη τρόπο αλυσόδεσε την μας με τα δεσμά της Τρόϊκας.

Ο άνθρωπος, ο οποίος αν και πρωθυπουργός της χς, δεν δίσταζε να καθυβρίζει και να συκοφαντεί τους έλληνες σε κάθε ευκαιρία, τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό κυρίως.

Θίγεται σήμερα επειδή βρέθηκε κάποιος Έλληνας στην είσοδο ενός ξενοδοχείου να του τα πεί κατάμουτρα;

Τι παραπάνω έκανε ο Δήμαρχος από το να εκφράσει στα ίσια αυτό, που είναι πανθομολογούμενο σε όλη την χ; Την πιθανή προδοτική πράξη του ΓΑΠ, που τόσο στοίχησε και εξακολουθεί να στοιχίζει στους έλληνες.

Λάθος ίσως ήταν του κ. Μπέου, που δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΓΑΠ να παραβρεθεί στη συγκέντρωσή του και να ανταλλάξει απόψεις. Εκεί θα μπορούσε να τον ξεμπροστιάσει ακόμη περισσότερο.

Εκεί θα υπήρχε η ευκαιρία και για ένα δεύτερο «λούσιμο» με «δημοκρατικό» τρόπο για τις ευθύνες του για την διάλυση της τοπικής μας ομάδας του Ολυμπιακού. Ενώ συμφωνούσε με εκείνον τον μαίτρ των μαγειρεμάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Μ. Πλατινί, να μην κάνει τίποτε πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, τι έγινε;

Ο Πλατινί φρόντισε να μην στείλει την ομάδα του Παρί Σαιν Ζερμαίν στο για να φάει κανά δύο γκόλ ενώ ο ΓΑΠ με τον κολλητό του Γερουλάνο διέλυσαν την ομάδα.

Για όλα αυτά δεν πρέπει να διαμαρτύρονται οι έλληνες και περισσότερο οι βολιώτες; Είναι φασισμός κατά τα λεγόμενα όλων των πασοκογενών; Παλιά φρασεολογία και επιχειρηματολογία τα περί φασισμού, όταν κάτι δεν τους συμφέρει.

Επωάστηκε λένε το «αυγό του φιδιού», ποιοι; Αυτοί, που μια ζωή κοροϊδεύανε τον λαό και του υποσχόντουσαν το «αυγό του κόκορα». Ήλθε όμως ο καιρός, που λαός δεν θα τρέφεται με αυγά του κόκορα.

Θα κάνει κάτι απλό, που έκανε και ο Χριστόφορος Κολόμβος. Δεν θα ανακαλύψει την Αμερική αλλά θα σπάσει αυγά για να σταθεί όρθιος και να στείλει όλους αυτούς τους διεφθαρμένους εκεί, που τους αρμόζει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση