Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Την καταστροφή αντιφασιστικών μνημείων καταδικάζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
Την καταστροφή αντιφασιστικών μνημείων καταδικάζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Την καταστροφή αντιφασιστικών μνημείων καταδικάζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Τη «χυδαία στην ΕΣΣΔ με την καταστροφή αντιφασιστικών μνημείων και τον αντικομμουνισμό της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

«Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγάγει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της και καλύπτει και στηρίζει όλες τις αντικομμουνιστικές ενέργειες, δράσεις και αποφάσεις των κυβερνήσεων των χωρών μελών της, – ιδιαίτερα των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων απαγορεύουν τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων και την κομμουνιστική ιδεολογία και επιδίδονται στην καταστροφή μνημείων της Αντιφασιστικής ίκης των Λαών και κομμουνιστικών συμβόλων και μνημείων.

Στη Λετονία η κατεδάφιση, μετά από του λετονικού κοινοβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρίγας, του σοβιετικού μνημείου για την απελευθέρωση της Ρίγας, που τιμά τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας ενώ την ίδια στιγμή έχουν ανεγερθεί μνημεία που τιμούν τα ναζιστικά SS. Το ίδιο έγινε στην Πολωνία με την κατεδάφιση μνημείου αφιερωμένου στον Κόκκινο Στρατό, στην πόλη Μπρεζγκ. Αλλά και στην Εσθονία με την απόσυρση μνημείου – τανκς σοβιετικής εποχής. Και όλα αυτά με πρόσχημα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τζοντας το καθεστώς Πούτιν με την ΕΣΣΔ.

Η επιχειρεί να καθιερώσει την 23η Αυγούστου επίσημα ως επέτειο του χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μόλοτοφ. Στον αντικομμουνιστικό τους κατήφορο τα Επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανιστόρητες αθλιότητες, παραχαράσσοντας την Ιστορία, επιχειρούν να τσουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό, τον οποίο ναζισμό τσάκισε η ΕΣΣΔ με τον Κόκκινο στρατό και τα λαϊκά απελευθερωτικά κινήματα, με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα, απελευθερώνοντας την κατεχόμενη από τους αζί Ευρώπη…

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας () καταγγέλλει τη σχετική δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ότι “στις 23 Αυγούστου τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων στην Ευρώπη και όχι μόνον”, επικαλούμενη ανιστόρητα επιχειρήματα για να συκοφαντήσει την ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό, ταυτίζοντας, εκτός των άλλων, την σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, την κυβέρνησή της και τον Πούτιν… με την σοσιαλιστική ΕΣΣΔ!

Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί, άλλωστε, που μάτωσαν μαζί με τον Κόκκινο Στρατό και τα αντάρτικα κινήματα όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και τα Κομμουνιστικά Κόμματα των χωρών τους -όπως στην Ελλάδα με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ- γνωρίζουν την τεράστια συμβολή της ΕΣΣΔ για το τσάκισμα του Ναζί κατακτητή και καμιά συκοφαντία δεν πρόκειται να κρύψει αυτή την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι πως το Σύμφωνο Μόλοτοφ-Ρίμπεντροπ υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου 1939, αφού η ΕΣΣΔ είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για συμφωνίες με τις κυβερνήσεις μη φασιστικών καπιταλιστικών κρατών όπως για παράδειγμα της Αγγλίας, της Γαλλίας και άλλων. Είχε δε, ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ κάτι που έδωσε χρόνο στη χώρα για την καλύτερη πολεμική προετοιμασία της ώστε να αντιμετωπίσει τους χιτλερικούς πιο αποφασιστικά. Αντίθετα, η τακτική κατευνασμού απέναντι στο Χίτλερ που ακολούθησαν Αγγλία και Γαλλία με αποκορύφωμα τη γνωστή Συμφωνία του Μονάχου το 1938 που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών με τον Χίτλερ, παρέδιδε τη Σουδητία, τμήμα της Τσεχοσλοβακίας, στη ναζιστική Γερμανία και της έστρωσε ακόμη καλύτερα το δρόμο να επιτεθεί στην Πολωνία το 1939 αρχίζοντας το γενικευμένο Β' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Γι' αυτό και τα Επιτελεία της επιδιώκουν να κρυφτούν οι τεράστιες και αποκλειστικές ευθύνες των κυβερνήσεων των καπιταλιστικών μη φασιστικών χωρών για την κατευναστική τους πολιτική απέναντι στο καθεστώς του Χίτλερ.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που εκπροσωπεί του αγωνιστές/τριες της ΕΑΜικής Αντίστασης, τους μαχητές/τριες του Δημοκρατικού Στρατού, φίλους και απογόνους της Αντίστασης καταγγέλλει για μία ακόμα φορά το χυδαίο αντικομμουνισμό της ΕΕ και την προσπάθεια της να παραχαράξει και πλαστογραφήσει την ιστορία του Β' ΠΠ με την προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό. Έχουν στόχο να συκοφαντήσουν τη μόνη πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, να κρύψουν τις ευθύνες του καπιταλισμού για τον Β' παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να συγκαλύψουν στη σημερινή πραγματικότητα τις τεράστιες ευθύνες τους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στο ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν και των συμμάχων του, που τον στηρίζουν. Η ΕΕ είναι μέρος αυτού του πολέμου.

Η Ιστορία του Β' ΠΠ γράφτηκε με το αίμα, πρώτα απ' όλα του Κόκκινου στρατού και των αντιστασιακών λαϊκο-απελευθερωτικών κινημάτων με την καθοδήγηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και όλων των λαών που υπέφεραν από τη χιτλερική βαρβαρότητα και δεν ξεγράφεται, όση μαύρη προπαγάνδα και συκοφαντία κι αν εξαπολύουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία.

Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ τα Χιτλερικά Φασιστικά και τα άλλα ιμπεριαλιστικά εγκλήματά τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση και τη δυστυχία που παράγει. Για μια καινούρια κοινωνία χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά όπου θα ευημερούν οι λαοί».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση