Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Συμφωνία χωρίς πολιτική νομιμοποίηση
Συμφωνία χωρίς πολιτική νομιμοποίηση

Συμφωνία χωρίς πολιτική νομιμοποίηση

  της

Κτερίνας Πατσογιάννη
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, παρουσία στελεχών του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών παραγόντων. Η εν λόγω Συμφωνία θέτει συγκεκριμένους όρους με τους οποίους καλείται η ΠΓΔΜ να συμμορφωθεί, για να ακολουθήσει η κύρωση της από την ελληνική Βουλή.

Ο Νίκος αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του «η Ελλάδα θα έχει τον τελικό λόγο για το αν τα συμφωνηθέντα έχουν τηρηθεί ή όχι».

Τα συμφωνηθέντα στα οποία αναφέρεται ο κ. , είναι οι όροι της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα υπογράψει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών. Εκπροσωπεί όμως την Ελλάδα ο κ. ;

Ο κ. στις Πρέσπες δεν θα υπογράψει εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση καθώς ο κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τους όρους που θέτει η εν λόγω συμφωνία.

Ο κ. Κοτζιάς δεν θα υπογράψει εκπροσωπώντας άμεσα τον ελληνικό λαό, καθώς δεν έχει διεξαχθεί κάποιο .

Ο κ. Κοτζιάς δεν θα υπογράψει εκπροσωπώντας, έστω εμμέσως, τους Έλληνες πολίτες καθώς δεν έχουν τεθεί προς έγκριση οι όροι της Συμφωνίας από τη Βουλή.

Σίγουρα ο κ. Κοτζιάς δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Αν προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας θα πρόκειται για πολιτική πρακτική που δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Και αν τ γίνει αποδεκτή η συγκεκριμένη διαδικασία θα αποτελέσει προηγούμενο και για επόμενες Συμφωνίες στο μέλλον; Μήπως ξαναβρεθούμε στο ίδιο θεατές και στην επίλυση άλλων εθνικών ζητημάτων;

Η καλείται να αντιδράσει. Καλείται να αποτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας και να χρησιμοποιήσει γι' αυτό όλα τα διαθέσιμα όπλα βάσει του κανονισμού της Βουλής.

Και θα τα κάνει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση