Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Συμφωνία χωρίς πολιτική νομιμοποίηση
Συμφωνία χωρίς πολιτική νομιμοποίηση

Συμφωνία χωρίς πολιτική νομιμοποίηση

  της

Κατερίνας Πατσογιάννη
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, παρουσία στελεχών του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών παραγόντων. Η εν λόγω Συμφωνία θέτει συγκεκριμένους όρους με τους οποίους καλείται η ΠΓΔΜ να συμμορφωθεί, για να ακολουθήσει η κύρωση της από την ελληνική Βουλή.

Ο Νίκος Παππάς αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του «η Ελλάδα θα έχει τον τελικό λόγο για το αν τα συμφωνηθέντα έχουν τηρηθεί ή όχι».

Τα συμφωνηθέντα στα οποία αναφέρεται ο κ. Παππάς, είναι οι όροι της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα υπογράψει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών. Εκπροσωπεί όμως την Ελλάδα ο κ. Κοτζιάς;

Ο κ. Κοτζιάς στις Πρέσπες δεν θα υπογράψει εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση καθώς ο κυβερνητικός εταίρος ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τους όρους που θέτει η εν λόγω συμφωνία.

Ο κ. Κοτζιάς δεν θα υπογράψει εκπροσωπώντας άμεσα τον ελληνικό λαό, καθώς δεν έχει διεξαχθεί κάποιο δημοψήφισμα.

Ο κ. Κοτζιάς δεν θα υπογράψει εκπροσωπώντας, έστω εμμέσως, τους Έλληνες πολίτες καθώς δεν έχουν τεθεί προς έγκριση οι όροι της Συμφωνίας από τη Βουλή.

Σίγουρα ο κ. Κοτζιάς δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Αν προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας θα πρόκειται για πολιτική πρακτική που δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Και αν τώρα γίνει αποδεκτή η συγκεκριμένη διαδικασία θα αποτελέσει προηγούμενο και για επόμενες Συμφωνίες στο μέλλον; Μήπως ξαναβρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές και στην επίλυση άλλων εθνικών ζητημάτων;

Η αντιπολίτευση καλείται να αντιδράσει. Καλείται να αποτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας και να χρησιμοποιήσει γι’ αυτό όλα τα διαθέσιμα όπλα βάσει του κανονισμού της Βουλής.

Και θα τα κάνει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατά της φίμωσης δημοσιογράφων οι Ενώσεις Συντακτών - https://t.co/FuTMhEFikr -

  • Ακόμη επτά απάτες από 57χρονο και με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του - https://t.co/Lahur9q7Lh -

  • Δήμος Βόλου: Στο σύνολό του το έργο του περιφερειακού - https://t.co/GHLOCOL6rA -

"Αλιεύοντας" την είδηση