Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: Αναπτυξιακό εργαλείο η επιχείρηση
Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: Αναπτυξιακό εργαλείο η επιχείρηση

Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ: Αναπτυξιακό εργαλείο η επιχείρηση

Μετά την καταψήφιση του θέματος της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, κατά την επεισοδιακή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οι εργαζόμενοι αισθάνονται ηθικά δικαιωμένοι για τα επιχειρήματα, τα οποία από την αρχή πρόβαλαν σχετικά με την αντίθεσή τους με την προοπτική της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, επιχειρήματα με τα οποία συμφώνησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και όχι μόνο.

Με την νομική γνωμοδότηση, την οποία εξαρχής δημοσιοποιήσαμε, ώστε όλοι να έχουν πληρέστερη για το ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ και το τι πρακτικά σημαίνει αυτό, καταρρίφθηκαν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής για την αναγκαιότητα διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ. Μίας Δημοτικής επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια υπό το σημερινό νομικό καθεστώς  και αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας πολλά εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Θα σταθούμε σε μερικά βασικά σημεία τα οποία από την αρχή υποστηρίξαμε:

• Και μόνο στο άκουσμα της βούλησης της Δημοτικής Αρχής να θέσει σε λύση και εκκαθάριση την ΔΕΥΑΜΒ, η ΕΡΗΛ έχει ήδη κινηθεί δικαστικώς και δδικεί 5,6 εκ. ευρώ από τον Δήμο.

• Και να περάσει η ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμο η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν θα αλλάξει σύμφωνα με τον ν.4354/2015. Αυτό αποδεικνύει πως η αντίθεση μας δεν απορρέει από κάποιο προσωπικό όφελος.

• Ταυτόχρονα υπάρχει ορατός κίνδυνος ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.

• Έλλειψη ς από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για κατασκευή έργων ς-αποχέτευσης σε πόλεις που δεν διαθέτουν ΔΕΥΑ και είναι πάνω από 10.000 κατοίκους. Τα εν λόγω έργα θα υλοποιούνται αποκλειστικά με χρήματα από τα ταμεία των Δήμων. (ν. 1069/80 13).

Όλα τα παραπάνω όμως περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Είναι λυπηρό αλλά και αδιανόητο να διεξάγονται Διοικητικά και Δημοτικά Συμβούλια παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρίας ς και σωμάτων ασφαλείας, σε χώρους όπου πρέπει να υπάρχει ευκαιρία για δημόσιο λόγο σε όλους.

Είναι καταδικαστέο να διεξάγονται συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες υπάρχουν συλλήψεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών.

 

ΔΕΥΑΜΒ: Περιορισμός  στην χρήση νερού

Εν τω μεταξύ, από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι λόγω ζημιάς που υπέστη το δίκτυο της παρουσιάζεται ελλειπής τροφοδοσία των δεξαμενών της. Παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν την χρήση του νερού μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς από την .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση