Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Στις ουρές της αναξιοπρέπειας στέλνει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ
Στις ουρές της αναξιοπρέπειας στέλνει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις ουρές της αναξιοπρέπειας στέλνει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ

του ιώργου Καλτσογιάννη

Η προβληματική οργάνωση και ο ανεπαρκής σχεδιασμός στη λειτουργία του Κράτους εκδηλώνονται καθημερινά με τα δράματα που ζουν εκατοντάδες συμ μας περιμένοντας στις ουρές για να εξεταστούν, να υποβάλλουν δικαιολογητικά, να διεκπεραιώσουν γενικώς δουλειές.

Η συγκυβέρνηση ΕΛ όχι μόνο δεν έχει οργανώσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου στελεχώνοντας με προσωπικό τομείς που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά νομοθετεί και δημιουργεί φορείς και διαδικασίες που αφενός έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αφετέρου οδηγούν τους σε μια απίστευτη ταλαιπωρία χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Με τον ΕΦΚΑ οι ουρές συμπολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες που θέλουν να ενημερωθούν αλλά και να διορθώσουν πολλά λάθη που έχουν γίνει, μετά το αλαλούμ από την προχειρότητα σύστασης του φορέα, είναι ατέλειωτες.

Στα καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες στήνονται στην ουρά για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπου πολλές αιτήσεις απορρίπτονται.

Στα Επείγοντα των οσοκομείων η καθυστέρηση για την εξέταση των ασθενών ξεπερνά το τρίωρο ελλείψει γιατρών.

Επίσης με τους δασικούς χάρτες χιλιάδες ιδιώτες, αγρότες και φορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και για να σώσουν τις εκτάσεις που ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν ως χορτολιβαδικές, δασικές και πρέπει να καταβάλλουν χρηματικά ποσά.

Για να μην θυμηθούμε το φιάσκο της κυβέρνησης με της που ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Δεν υπάρχει ούτε μία απόφαση της κυβέρνησης που να αφορά το μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και η οποία αφενός να μην προκάλεσε αντιδράσεις αφετέρου να μην οδήγησε σε ταλαιπωρία τους πολίτες.

Η κυβέρνηση με καταφανή ανικανότητα και έλλειψη ευθύνης σπρώχνει καθημερινά τους στους ουρές της αναξιοπρέπειας. Ούτε ελπίδα δίνει ούτε δουλειές δημιουργεί, παρά μόνο εισπράττει αυθαίρετα και εξοργίζει τον κόσμο.

Αποτυγχάνει συνεχώς  με τους πολίτες.

Γι' αυτό και απαιτείται ένας σωστός σχεδιασμός της κρατικής δομής που θα είναι φιλική και εξυπηρετική προς τον κόσμο. Και μια τέτοια δομή μόνο η Ν.Δ. έχει την εμπειρία και την γνώση να οργανώσει σεβόμενη τους πολίτες.

 

Ο Γιώργος Καλτσογιάννης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και π. αντιπεριφερειάρχης

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση