Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Στις ουρές της αναξιοπρέπειας στέλνει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ
Στις ουρές της αναξιοπρέπειας στέλνει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις ουρές της αναξιοπρέπειας στέλνει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ

του Γιώργου Καλτσογιάννη

Η προβληματική οργάνωση και ο ανεπαρκής σχεδιασμός στη λειτουργία του Κράτους εκδηλώνονται καθημερινά με τα δράματα που ζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας περιμένοντας στις ουρές για να εξεταστούν, να υποβάλλουν δικαιολογητικά, να διεκπεραιώσουν γενικώς δουλειές.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει οργανώσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου στελεχώνοντας με προσωπικό τομείς που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά νομοθετεί και δημιουργεί φορείς και διαδικασίες που αφενός έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αφετέρου οδηγούν τους πολίτες σε μια απίστευτη ταλαιπωρία χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Με τον ΕΦΚΑ οι ουρές συμπολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες που θέλουν να ενημερωθούν αλλά και να διορθώσουν πολλά λάθη που έχουν γίνει, μετά το αλαλούμ από την προχειρότητα σύστασης του φορέα, είναι ατέλειωτες.

Στα ΚΕΠ καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες στήνονται στην ουρά για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπου πολλές αιτήσεις απορρίπτονται.

Στα Επείγοντα των Νοσοκομείων η καθυστέρηση για την εξέταση των ασθενών ξεπερνά το τρίωρο ελλείψει γιατρών.

Επίσης με τους δασικούς χάρτες χιλιάδες ιδιώτες, αγρότες και φορείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και για να σώσουν τις εκτάσεις που ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν ως χορτολιβαδικές, δασικές και πρέπει να καταβάλλουν χρηματικά ποσά.

Για να μην θυμηθούμε το φιάσκο της κυβέρνησης με της τηλεοπτικές άδειες που ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Δεν υπάρχει ούτε μία απόφαση της κυβέρνησης που να αφορά το μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και η οποία αφενός να μην προκάλεσε αντιδράσεις αφετέρου να μην οδήγησε σε ταλαιπωρία τους πολίτες.

Η κυβέρνηση με καταφανή ανικανότητα και έλλειψη ευθύνης σπρώχνει καθημερινά τους Έλληνες στους ουρές της αναξιοπρέπειας. Ούτε ελπίδα δίνει ούτε δουλειές δημιουργεί, παρά μόνο εισπράττει αυθαίρετα και εξοργίζει τον κόσμο.

Αποτυγχάνει συνεχώς  με θύματα τους πολίτες.

Γι’ αυτό και απαιτείται ένας σωστός σχεδιασμός της κρατικής δομής που θα είναι φιλική και εξυπηρετική προς τον κόσμο. Και μια τέτοια δομή μόνο η Ν.Δ. έχει την εμπειρία και την γνώση να οργανώσει σεβόμενη τους πολίτες.

 

Ο Γιώργος Καλτσογιάννης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και π. αντιπεριφερειάρχης

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση