Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Στ. Λημνιός: Τα πειράματα συνεχίζονται.. Θα τους το επιτρέψουμε;
Στ. Λημνιός: Τα πειράματα συνεχίζονται.. Θα τους το επιτρέψουμε;

Στ. Λημνιός: Τα πειράματα συνεχίζονται.. Θα τους το επιτρέψουμε;

Με αίτησή της – στις 21/7/20 – η ΑΓΕΤ ζητά από τον ΕΔΣΝΑ (ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΉΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) να της δώσει 5. 000 τόνους σκουπίδια για να τα κάψει πειραματικά στο Βόλο και στο Αλιβέρι.

Το υλικό που ζητά να κάψει το θέλει ατελώς και υπόσχεται ότι θα παρακολουθήσει το αποτέλεσμα της καύσης του σε διάστημα τριών μηνών, κάνοντας τις αναγκαίες μετρήσεις στα καυσαέρια για τους ρύπους που απελευθερώνονται, ώστε στη συνέχεια να γενικευτεί η χρήση του με μεγαλύτερες ποσότητες.
Η απάντηση στην ΑΓΕΤ δόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και έτσι στις 31/7/20 οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για ένα ακόμη επικίνδυνο πείραμα σε βάρος του Βόλου και του Αλιβερίου.
Τα σκουπίδια που θέλει να κάψει πειραματικά η ΑΓΕΤ, είναι ό,τι απομένει από την μηχανική επεξεργασία των αποβλήτων του πρασίνου κάδου, το υπόλειμμα που μόνο ως υλικό επιχωμάτωσης αναφέρεται η χρήση του  (CLO).
Δεν είναι καν τα γνωστά μας πλέον RDF-SRF που περιέχουν πλαστικές ύλες σχεδόν σε ποσοστό 95%.
Περιέχει και αυτό κυρίως πλαστικές ύλες  μικρών διαστάσεων και ό,τι άλλο υπάρχει στον πράσινο κάδο που δεν μπορεί να ανασυρθεί και να δεθεί ως RDF.
Μπορεί λοιπόν να περιέχει μικρές μπαταρίες, σήραγγες, γάντια και μάσκες ιατρικές, φίλτρα κινητήρων, συσκευασίες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βερνικιών αλλά και άλλες πολτοποιημένες συσκευές που (κακώς όλα αυτά) βρέθηκαν στον πράσινο κάδο.
Το βασικά τους επιχειρήματα είναι και πάλι δύο :
Α) είναι καλλίτερα να τα καίμε πάρα να τα θάβουμε.
Β) συμβάλλουν στην μείωση εκπομπών του διοξειδίου άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Πρόκειται για δύο μεγάλα και επικίνδυνα ψέμματα.
Η ίδια η ΑΓΕΤ μας πληροφορεί στην ΜΠΕ, ότι από την ημερήσια καύση 700 τόννων καυσίμων εκπέμπει στην ατμόσφαιρα 16.000.000 κυβικά μέτρα καυσαέρια και απαέρια ψύξης (που μεταφέρουν σκόνη τσιμέντου) με ότι περιέχουν , δηλαδή βαρέα μέταλλα, διοξίνες και άλλους χημικούς ρύπους.
Αυτά διαχέονται παντού και τα εισπνέουμε όλοι οι συνεχώς και εν αγνοία μας.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο επιχείρημα θα μπορούσε να τους απαντήσει ένας μαθητής της πρώτης λυκείου ότι κάθε καύση παράγει ως κύριο αέριο το διοξείδιο του άνθρακα.
Πέραν όμως αυτών, το πείραμα με την υγεία μας συνεχίζεται.
Χωρίς να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα της καύσης αυτών των σκουπιδιών, με ένα Δήμαρχο που τους αναγνώρισε το δικαίωμά να καίνε ” ό,τι γουστάρουν”, με ανύπαρκτες υπηρεσίες ελέγχου από την περιφέρεια Θεσσαλίας οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν το νέο σχεδιαζόμενο  έγκλημα είναι οι Πολίτες του Βόλου.
Αν τους έχει απομείνει ίχνος από την υποχρέωση να προστατεύουν την υγεία των πολιτών, την Δημόσια Υγεία δηλαδή, οφείλουν Περιφέρεια και Δήμος με πράξεις άμεσες και αποτελεσματικές να σταματήσουν το “πείραμα ” πριν ο Βόλος γίνει και πάλι θέατρο ακραίων επιχειρήσεων.
Λίγο πριν οι πολίτες πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • MVP του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για δεύτερη συνεχή χρονιά - https://t.co/R7yZzrvCBM -

  • Η επιστροφή του Θεόφιλου στον Βόλο - https://t.co/uknkNs3t7z -

  • Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Μαγνησίας - https://t.co/8N9XPEPGMX -

"Αλιεύοντας" την είδηση