Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Στ. Λημνιός: Μόνο τυχαίο δεν είναι το προκλητικό υβρεολόγιο του Μπέου και οι στοχοποιήσεις ενεργών πολιτών που συνεχίζει να αναπαράγει χωρίς αφορμή
Στ. Λημνιός: Μόνο τυχαίο δεν είναι το προκλητικό υβρεολόγιο του Μπέου και οι στοχοποιήσεις ενεργών πολιτών που συνεχίζει να αναπαράγει χωρίς αφορμή

Στ. Λημνιός: Μόνο τυχαίο δεν είναι το προκλητικό υβρεολόγιο του Μπέου και οι στοχοποιήσεις ενεργών πολιτών που συνεχίζει να αναπαράγει χωρίς αφορμή

Μόνο τυχαίο δεν είναι το προκλητικό υβρεολόγιο του Μπέου και οι στοχοποιήσεις ενεργών πολιτών που συνεχίζει να αναπαράγει χωρίς αφορμή.

 Ο στόχος των εργολαβιών  που  σχεδιάζει, είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί εν μέσω κοινωνικού διχασμού, σύγχυσης, παραπληροφόρησης και αμφιβολιών ώστε οι αντιδράσεις που εύλογα θα υπάρξουν να είναι από τώρα καταδικαστέες και φορτωμένες με ιδιωτικά κίνητρα ευτελή, ανήθικα, ικανά να παράγουν κοινωνικές διακρίσεις.
Από καιρό λασπολογεί εναντίον όσων κατοικούν στην παρόχθια οδό με τον ανήθικο ισχυρισμό ότι χρησιμοποιούν το κοινόχρηστο πάρκο ως ιδιωτικό χώρο. Με αυτή τη λογική οι κάτοικοι που διαμένουν δίπλα σε πάρκα και είναι το ίδιο
ανήθικοι και αντικοινωνικοί, ενώ αυτός δικαιούται να μας διδάσκει την ηθική του με χυδαιότητες που του γεννιούνται όταν ιδιωτεύει στο Ξενία της Πορταριάς που έχει μετατρέψει σε θερινά ανάκτορα.
 Υπόσχεται ότι σε 10 χρόνια (το 2030) θα υδροδοτείται ο Βόλος με πηγαίο πηλιορείτικο  νερό για να κερδίσει την στήριξη από τους ευκολοπιστούς συμπολίτες που πληρώνουν το νερό πανάκριβα την ίδια που αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά, για να ξεδιψάσουν.
Μας λέει ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να γίνουν (υδρομαστεύσεις) ενώ ταυτόχρονα δεν έχει εκπονήσει ούτε μια σχετική μελέτη που να υπολογίζει από που, πόσο και με τι κόστος θα γίνουν αυτά. (*)
Στην πραγματικότητα αυτό που έχει στο μυαλό του είναι τα αυτά να ανοίξουν το δρόμο για τον εργολάβο που θα πάρει την άδεια κατασκευής εργοστασίου εμφιάλωσης και εμπορίας του πολύτιμου νερού. Διότι η ΔΕΥΑΜΒ ως κοινωφελής  επιχείρηση λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας και δεν έχει δικαίωμα να εμπορεύεται με κέρδος καμιά υπηρεσία της.
Για να δημιουργήσει κοινωνικό διχασμό στα πρότυπα της κερκίδα, κατηγορεί τους κατοίκους των Σταγιατών ότι δεν πληρώνουν το νερό. Ακόμη όμως κι αν αυτό περιέχει δόση αλήθειας, δεν έχει κανένα δικαίωμα να το χρησιμοποιεί  ως άλλοθι για τον εκδικητικό τρόπο που επέλεξε να κόψει το νερό της πηγής του χωριού και να τους φέρει χλωριωμένο νερό από την Πορταριά.
Πρώτον διότι στο δημοτικό διαμέρισμα των Σταγιατών αυτή η πηγή συνυπάρχει με την ίδρυσή του.
Δεύτερον διότι το νερό είναι πεντακάθαρο και δεν χρειάζεται .
Τρίτον γιατί οι πλειοψηφία των κατοίκων έτσι επέλεξε να διαχειριστεί τον φυσικό αυτό πόρο και την επιλογή αυτή οφείλει να σεβαστεί κάθε συμπολίτης.
Το γεγονός της αντίδρασης των κατοίκων του ορεινού όγκου στην πληρωμή του νερού με βάση τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ, έχει δικαιολογημένα αιτία και όχι την μπαταχτσίδικη αντίληψη που προσπαθεί ο Μπέος να φορτώσει στους κατοίκους.
Όσοι επέλεξαν να ζουν στο βουνό, μακρυά από σχολεία, ιατρεία, πολύ καταστήματα και μονάδες υγείας,  υπολόγισαν το αντιστάθμισμα του καθαρού αέρα, του νερού που φέρνει το αυλάκι και της επαφής με τη γη και τους καρπούς της.
Καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει λύσεις,  με οδηγό αυτή την αρχή και όχι την δημιουργία κοινωνικών αντιθέσεων που στηρίζονται σε κατασκευασμένες κατηγορίες.
Άρα το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζει  ο Μπέος και οι σύμβουλοί του, δεν έχει καμία σχέση με κοινωνική ούτε με διάθεση ενωτικής πορείας αλλά αντίθετα επέλεξαν συνειδητά τη ρήξη, τη σύγχυση και τον διχασμό.
Η σιωπή και η ανοχή των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών μόνο ως αποτέλεσμα φόβου ή άνωθεν επιταγής μπορεί να ερμηνευτεί.
Η μας όμως, παρούσα και ρωμαλέα, όπως ταιριάζει στους Έλληνες, είναι αυτή που θα αποφασίσει..
Πολλοί σχεδίασαν με περιφρόνηση και πήραν ιστορικές απαντήσεις.
Επαγρυπνούμε..
(*) Το ίδιο πρόχειρα και αεριτζίδικα ήρθε πριν 3 χρόνια να μετατρέψει το γραμμικό πάρκο της οδού σε διαμπερή λεωφόρο, όπως η γειτονική οδός Ζάχου.
Πήρε περήφανη και τεκμηριωμένη απάντηση, αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να κρυφτεί για να επανέλθει μετά 3 χρόνια, αφού στο διάστημα αυτό έγιναν μελέτες και δόθηκαν εγκρίσεις για έργο που προβλέπει ανώτατο όριο ταχύτητας 30 κμ ανά , πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, θέσεις στάθμευσης και παγκάκια για του διαβάτες.
Το ίδιο δε θα υποχρεωθεί να κάνει και στην οδό Ζάχου.
Οι απειλές και τα γαυγίσματά του δεν πτόησαν κανένα.
Λημνιός Στέλιος
Πρώην σύμβουλος ΔΕΥΑΜΒ
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση