Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Σημαντική χρηματοδότηση για τους αγροτικούς δρόμους της Θεσσαλίας
Σημαντική χρηματοδότηση για τους αγροτικούς δρόμους της Θεσσαλίας

Σημαντική χρηματοδότηση για τους αγροτικούς δρόμους της Θεσσαλίας

τoυ

Γ. Καλτσογιάννη

θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που αφορά τον πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί καθοριστικό πυλώνα επιβίωσης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μετά από ενέργειες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τη συνεργασία που υπήρξε με τους άλλους φορείς εξασφαλίστηκαν πόροι ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε δεκαέξι αγροτικούς δρόμους της Θεσσαλίας.

Η βελτίωση των υποδομών στο σημαντικό κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για μια συνολική ανάπτυξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Η διαθέτει ένα πολύ μεγάλο αγροτικό οδικό δίκτυο, χιλιάδων χιλιομέτρων, μέσα από το οποίο οι χιλιάδες παραγωγοί μεταβαίνουν στις καλλιέργειές τους.

Λόγω των πολύ συχνών έντονων καιρικών φαινομένων οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τους Δήμους μέσα από την οικονομική συνδρομή της πολιτείας και της Περιφέρειας, αποδεικνύονται πρόσκαιρες, με αποτέλεσμα να απαιτείται εκ νέου συντήρηση του οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο  της αδιάλειπτης στήριξης των παραγωγών μας και της ανάγκης ύπαρξης σύγχρονων υποδομών η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσε την διαδικασία και δεκαέξι αγροτικοί δρόμοι της Θεσσαλίας θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με συνολικό προϋπολογισμό 8,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα η Περιφέρεια βρίσκεται κοντά στον αγρότη, κοντά στην γεωργία και την κτηνοτροφία, κοντά στις ζωντανές τοπικές κοινωνικές της περιφέρειάς μας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση