Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Σφοδρή επίθεση Κολυνδίνη σε Τσαλίκη
Σφοδρή επίθεση Κολυνδίνη σε Τσαλίκη

Σφοδρή επίθεση Κολυνδίνη σε Τσαλίκη

Αδιανόητο και απορίας άξιον! Απορούμε με τι εξίσταται η κα. Τσαλίκη, όταν η ίδια η παράταξή της, αλλά και η ίδια προσωπικά ψήφισε «ΑΙ» στη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2013, την οποία αναζητά εναγωνίως μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς; Δεν ξέρει τι ψήφισε; Ή μήπως ψήφισε θετικά μια μελέτη που δεν είχε και την αναζητά 4 χρόνια μετά; Ή μήπως δεν τη βοηθά η μνήμη της;

Στην τελευταία περίπτωση θα τη βοηθήσουμε:

Σημειώνεται ότι, η μελέτη για την οποία γνωμοδοτήσαμε θετικά το 2013 είναι αναρτημένη στη Διαύγεια με ΑΔΑ ΒΛ4Ζ7ΛΡ-8ΣΗ και ήταν προς διαβούλευση για 35 ημέρες. Υπάρχει ως εισήγηση και του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ως περιφερειακή σύμβουλος όφειλε να την έχει, αλλά εφόσον αδυνατεί να την εντοπίσει και εναγωνίως την αναζητά θα την ξαναδώσουμε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επίσης και οι υπόλοιπες εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, καθώς και οι τροποποιήσεις αυτών, από το Υπουργείο, είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και προς διευκόλυνσή της, τις παραθέτουμε αναλυτικά:

 

  • αριθμ. Πρωτ. 184437/10-01-2014 με ΑΔΑ ΒΙ6Ν0-ΧΗ
  • αριθμ. Πρωτ. 162818/30-06-2014 με ΑΔΑ ΩΣΗΙ0-9ΩΚ
  • αριθμ. Πρωτ. 148623/04-09-2015 με ΑΔΑ ΒΖ8Ε465ΦΘΗ-ΘΨ8
  • αριθμ. Πρωτ. 9999/24-02-2017 με ΑΔΑ ΩΣΨΛ4653Π8-2ΧΣ.

Ποιος λοιπόν δε διαθέτει σοβαρότητα;

Λογικό και αιτιολογημένο είναι πολιτικοί «παράγοντες» που λάμπουν δια της απουσίας τους να προσπαθούν να καρπωθούν το όποιο θέμα ανακύπτει στο Νομό προς όφελος τους και το οποίο πληροφορούνται, ευτυχώς η τεχνολογία κάνει θαύματα πια, μακρώθεν.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό αναζητώντας το πολιτικό τους έδρανο, μιας και ο κόσμος τους το αφαίρεσε να προσπαθούν να ίπτανται μεταξύ των «ρύπων» της ΑΓΕΤ ή γενικώς των ρύπων. Εξίστανται και επανέρχονται με για να καταλάβουν θέση στα ΜΜΕ, καθώς άλλο τρόπο δεν έχουν, ενώ γνωρίζουν πως τις απαντήσεις τις έχουν πάρει και θα τις ξαναπάρουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται.

Μήπως να θυμίσουμε τη θέση της παράταξης της σε ανάλογες περιπτώσεις και τη θέρμη στην χρήση εναλλακτικών καυσίμων του επικεφαλής τους καθ'όλη την προηγούμενη θητεία (τουλάχιστον εκείνος είχε  δικές του θέσεις και δεν αναγίγνωσκε καταγεγραμμένες από άλλους). Κουνάει το χέρι η κ. Τσαλίκη για ελέγχους σε μια υποστελεχωμένη υπηρεσία – λογικό όμως καθώς επί θητείας της ο καθένας διέθετε αρκετούς «παρατρεχάμενους» για να ασκούν πολιτική υψίστου επιπέδου – όταν η ίδια ως πρόεδρος της Κενταύρων Όρος οδηγούσε την εταιρεία σε ανεξέλεγκτες «καύσεις»!

Σε ποιον κουνάει η κα. Τσαλίκη το δάχτυλο όταν η ίδια ανήκε σε μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που παρέδωσε στην χρέη 2,8 εκ. ευρώ από την ΚΕΚΑΝΕΜ, 30.000,00 € από τoν ΑΟΝΑΜ,  με μαύρη τρύπα, με απευθείας αναθέσεις σε νεκρούς, με αποχιονισμούς της τάξεως των Άλπεων κατά την προεκλογική περίοδο του 2010, με ατέλειωτες μελέτες σε εταιρείες Αθηναϊκές (είναι εξάλλου γνώστρια η ίδια της ανάθεσης μελετών).

Η σιωπή μας ας εκληφθεί από την ίδια ως δείγμα ευγένειας μέχρι τώρα και μέχρι ενός σημείου και ας είναι προσεκτικότερη προκειμένου να μη συμπαρασύρει συναδέλφους της που λόγω απειρίας αγνοούν την αλήθεια, καθώς η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με στρεψόδικο και παραπλανητικό επιχείρημα. Και στο δια ταύτα ενημερώνουμε, μιας και τη θέση  «Δημόσιου Κατήγορου» υιοθέτησαν πολλοί σε αυτή την πόλη και μάλλον εκεί θα παραμείνουν, πως η κρατά πάγια υπεύθυνη στάση  και αυτό της το αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες. Δικαιολογούμε επίσης ότι επανέρχεται  πολλάκις με τα ίδια και τα ίδια ερωτήματα, καθότι αδυνατεί να παρακολουθεί ως «τουρίστρια» τα πράγματα από μακριά. Ακούει μια κροτίδα ή βλέπει φρυκτωρίες και πιάνει τη γραφίδα.

Η θέση της Περιφέρειας έχει κατατεθεί πολλάκις και θα ακουστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξανά. Μιας και ζητάει να συγκληθεί αυτό στο Βόλο, ας μας ενημερώσει τουλάχιστον πότε είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην πόλη της, (γιορτές εξάλλου έρχονται), για να είναι παρούσα, καθώς εμφανίζεται κατά μέσο όρο μία στις τρεις φορές των συνεδριάσεων.

Συμπονούμε την εν δυνάμει υποψήφια βουλευτή για πολλοστή φορά στην προσπάθειά της να κάνει θόρυβο, αλλά υπάρχουν θέματα  ζωτικής σημασίας για τον τόπο, με τα οποία δεν παίζουμε και αυτό ως έμπειρη πολιτικός οφείλει να το γνωρίζει.

Και για την ιστορία, συνοπτικά, εμείς το 2013 γνωμοδοτήσαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο θετικά για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων με συγκεκριμένους κωδικούς με τη δική της θετική ψήφο, και της παράταξης της σε αυτή τη γνωμοδότηση. Συμπεριλήφθησαν δε, οι όροι της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα όλα τα έγγραφα και οι μελέτες που η ίδια  αναζητάει  βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο. Επίσης να  θυμίσουμε πως κατά τις 35 μέρες διαβούλευσης της εν λόγω μελέτης που αναζητάει, στην οποία είχε και έχει ο οιοσδήποτε, δεν διαβάσαμε πουθενά τις θέσεις της τότε αλλά ούτε και τώρα. Παλαιοκομματική η τακτική της απειλητικής εταιρότητας και παρωχημένη.

Τέλος δε, ουδέποτε η κα. Κολυνδρίνη διαφώνησε με τη μελέτη του 2013 την οποία ψήφισαν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι πλην τεσσάρων , αλλά με τις τροποποιήσεις του Υπουργείου για τις οποίες δεν γνωμοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Η σοβαρότητα και η ηγετική ικανότητα του καθενός κρίνονται από την επιβεβαίωση που του δίνει ο κόσμος να συνεχίζει και από τη μετρήσιμη δουλειά του και τα αποτελέσματα αυτής και όχι τηλεπαθητικά και από τα ερτζιανά.  Τα αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μας για τη Μαγνησία, αν και δε τα αναζητάτε, παρότι αυτά είναι η ουσία, ακολουθούν:

-Υλοποιήθηκαν από το 2010, 102 με προϋπολογισμό 645 εκ. ευρώ.

-409 ΕΣΠΑ, Μπαλτατζής ΚΑΠ προϋπολογισμού 511 εκ. ευρώ,

ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ,

-117 έργα στον επενδυτικό νόμο προϋπολογισμού 19 εκ. ευρώ, με 8 νέες αιτήσεις προϋπολογισμού 723.722,65 εκ. ευρώ,

-16 έργα για επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ,

-11 έργα στο ΤΟΠΣΑ προϋπολογισμού 2.768.833 ευρώ,

-5 έργα ΤΟ 1.620.000 ευρώ.

-Για έργα αθλητισμού 3.783.956 ευρώ,

-για έργα στον αγροτικό τομέα 44.298.132 ευρώ

-για έργα στον τομέα της εκπαίδευσης 37.810.844 ευρώ

-έργα οικισμών – αναπλάσεων 14.690.013 ευρώ

-περιβαλλοντικά έργα 26.682.647 ευρώ

-συγκοινωνιακά έργα 87.793.999 ευρώ

-έργα τουρισμού – πολιτισμού 13.218.574 ευρώ

-έργα υγείας – πρόνοιας 13.390.115 ευρώ

-έργα ύδρευσης – αποχέτευσης 51.303.145 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση