Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Πρωτοβουλία για την επιχειρηματικότητα στη Μαγνησία
Πρωτοβουλία για την επιχειρηματικότητα στη Μαγνησία

Πρωτοβουλία για την επιχειρηματικότητα στη Μαγνησία

του Αριστείδη Σαββάκη

 Είναι σε όλους γνωστό ότι μετά από 7 έτη βαθιάς οικονομικής ύφεσης της Ελληνικής Οικονομίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πληγεί σημαντικά.

Ειδικότερα οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες αυτής της ύφεσης. Οι συνέπειες αυτές γίνονται πιο έντονες στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικής ενημέρωαης και στήριξή τους, από τους κατεξοχήν θεσμικούς τους φορείς , με αποτέλεσμα αυτές πολλές φορές , ενώ θα μπορούσαν, τελικά να μην έχουν πρόσβαση  στα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξής τους.

Το πρόβλημα της ουσιαστικής ενημέρωσης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα λουκέτα στις επιχειρήσεις του Νομού μας με ανυπολόγιστες συνέπειες στην παραγωγή, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Νομός μας καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη Θεσσαλία και ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα.  Μπροστά σε όλα αυτά, οι θεσμικοί φορείς της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Μαγνησίας, παραμένουν απλοί παρατηρητές και το μόνο που κάνουν είναι να καταγράφουν και να ανακοινώνουν τα καταστροφικά για τις επιχειρήσεις του Νομού μας αποτελέσματα .

Αυτή η οπισθοδρόμηση που οδηγεί στην καταστροφή των επιχειρήσεων του Νομού μας δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι αυτό δηλώνουμε παρόν με αυτήν την πρωτοβουλία μας που στόχο έχει την ουσιαστική ενημέρωση, στήριξη και βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας και ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας μέσα από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους τους οποίους μπορούμε  να αξιοποιήσουμε προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης του Νομού μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο παλιό και φθαρμένο κατεστημένο που οδηγεί στην οπισθοδρόμηση την επιχειρηματικότητα και η ΣΤΗΡΙΞΗ του νέου και δημιουργικού που θα οδηγήσει στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 

Αριστείδης Σαββάκης, Οικονομολόγος –  Επιχειρηματίας

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση