Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Πρόταση ανάδειξης και ολοκλήρωσης ΒΙ.ΠΕ & ΒΙ.ΠΑ Αλμυρού
Πρόταση ανάδειξης και ολοκλήρωσης ΒΙ.ΠΕ & ΒΙ.ΠΑ Αλμυρού

Πρόταση ανάδειξης και ολοκλήρωσης ΒΙ.ΠΕ & ΒΙ.ΠΑ Αλμυρού

του

Κων. Δ. Πντζώνα

πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και

Επιμελητηριακός Σύμβουλος  

 

Πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού το γενικό πολεοδομικό σχέδιο που ορίζει τη γεωγραφική έκταση της Βιομηχανικής Περιοχής Αλμυρού (ΒΙ.ΠΕ).

Η περιοχή αυτή προσφέρει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που ισχύουν ως πρότυπα για κάθε σύγχρονη βιομηχανική και εργοστασιακή πρόθεση που αναζητά αναπτυξιακό έδαφος, εφόσον και μόνο εφόσον ο Δήμος αποφασίσει να εστιάσει σε αυτές μέσα από μια ευρωπαϊκή και όχι επαρχιακή οπτική.

Τα συγκριτικά πλεονετα που η ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού φέρει, παρέχουν μεγάλο εύρος επεκτατικής προοπτικής για κάθε εργοστασιακή δραστηριότητα που θα φιλοξενήσει καθώς είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική λόγω των εξής ιδιαιτεροτήτων:

1. Συνορεύει με δικό της κόμβο, στο εθνικό στο κέντρο της Ελλάδας.

2. Συνορεύει με το αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος, που μελλοντικά μπορεί να εξελιχθεί και σε εμπορικό (cargo).

3. Συνορεύει με θαλάσσιο μέτωπο, προσφέροντας προοπτική κατασκευής λιμανιού.

Προκειμένου οι παραπάνω αυτές προοπτικές να υλοποιηθούν, απαιτούνται μια σειρά από ενέργειες, στις οποίες ο Δήμος καλείται να προβεί, για να διασφαλίσει την ίδρυση και λειτουργία της περιοχής, ακόμη και αν χρειαστούν κάποιες τολμηρές αποφάσεις.

Οι προϋποθέσεις αυτές θα διαμορφώσουν μια ενός σύγχρονου Αλμυρού, όπου το ενδεχόμενο συζήτησης του Δήμου με τον ΟΣΕ για σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. και του αεροδρομίου κεντρικής Ελλάδος με το ήδη υπάρχον , να είναι πιο ώριμο από ποτέ.

Το κλισέ «δεν γίνεται» αφορά σκέψεις που υπηρετούν το παρελθόν και κομματικές αντιλήψεις συγκεκριμένης ς, αδυνατώντας ωστόσο να εκφράσουν με απλούς τρόπους το μετά του τόπου και των δημοτών του.

Ο Δήμος Αλμυρού χρειάζεται ένα όραμα, καθώς οτιδήποτε άλλο περιορίζει τις δυνατότητές του προς το όφελος των ανθρώπων-δημοτών του και εμείς το γνωστοποιούμε προς προβληματισμό και κοινωνική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση