Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Προτάσεις Ένωσης Μικροπωλητών Βόλου «Γόρδιος Δεσμός» για την λειτουργία Λαϊκών Αγορών
Προτάσεις Ένωσης Μικροπωλητών Βόλου «Γόρδιος Δεσμός» για την λειτουργία Λαϊκών Αγορών

Προτάσεις Ένωσης Μικροπωλητών Βόλου «Γόρδιος Δεσμός» για την λειτουργία Λαϊκών Αγορών

Η Ένωση Μικροπωλητών Βόλου «Γόρδιος Δεσμός», με ομόφωνη του Διοικητικού Συμβουλίου, απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητα Μιχαήλ Καπουρνιώτη, καταθέτοντας προτάσεις όσον αφορά σην λειτουργία των Λαϊκών Αγορών στους δρόμους που έχουν οριστεί σύμφωνα με την του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2021.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:  «Αρχικά όσον αφορά στη λειτουργία των Λαϊκών στην οδό Περραιβού ημέρα Τετάρτη, μετά από συζήτηση το ΔΣ του Συλλόγου   κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα,  τα οποία θέλουμε να λάβετε υπόψη σας. Θεωρούμε τον δρόμο ακατάλληλο και μη λειτουργικό και πιστεύουμε πως είναι αναγκαία η αλλαγή της περιοχής. Επίσης, πολύ σημαντικό σημείο είναι πως οι δρόμοι που υπάρχουν οι παράλληλοι δεν επιτρέπουν την έλευση ασθενοφόρου και πυροσβεστικού γιατί είναι όλοι αδιέξοδοι.

Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για τη μη προσέλευση του καταναλωτικού κοινού, όπου χρόνια τ γνώριζαν ότι οι Λαϊκές αγορές με τα βιομηχανικά είδη λειτουργούν στις δυτικές συνοικίες στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Βόλου.

Ως νέο ΔΣ της Ένωσης πιστεύουμε ότι η μέχρι τ συνεργασία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχ.Καπουρνιώτη, τις Υπηρεσίες και τους επόπτες είναι άριστες. Γι' αυτό αιτούμαστε να επανεξεταστεί το θέμα και να γίνουν τροποποιήσεις στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιανουαρίου 2021. Θα θέλαμε να καταθέσουμε τις παρακάτω προτάσεις προς εξέταση:

  1. Ημέρα Τετάρτη ανά δίμηνο:

  1. Στρατηγού Μακρυγιάννη από Ζάχου μέχρι Βασσάνη

  2. από Αναλήψεως μέχρι Γιάννη Δήμου

  3. Καποδιστρίου από Αναλήψεως μέχρι Γαλλίας

  1. Ημέρα Πέμπτη ανά τρίμηνο Δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας:

  1. Στο χώρο της Βαμβακουργίας

  2. Φιλαδελφείας σε συνέχεια από τα οπωροκηπευτικά

  1. Ημέρα Παρασκευή ανά δίμηνο:

  1. Κωνσταντά από Κασσαβέτη μέχρι Καραϊσκάκη

  2. Εθνικής Αντιστάσεως από Τρικούπη μέχρι Περαιβού

  3. Κασσαβέτη από Αναλήψεως μέχρι Μωραϊτίνη

  1. Ημέρα Σάββατο. Επειδή δραστηριοποιούνται λίγο πωλητές προτείνουμε την οδό Λαχανά.

  2. Ημέρα Τρίτη στη Ν.Αγχίαλο συμφωνούμε να παραμείνει ως έχει

  3. Ημέρα Δευτέρα στην Αγριά συμφωνούμε να παραμείνει ως έχει.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε πως στο νέο Νόμο 4849/2021 αναφέρεται η «Πρότυπη Κυριακάτικη ». Υπάρχει από την Εταιρεία Ακινήτων του Δήμου που είναι στην κατοχή τους/σας και βρίσκεται στην οδό Ορμινίου (συνέχεια της Γ.Δήμου) στη γέφυρα δίπλα στο ποτάμι. Μέσω του ΕΣΠΑ θα μπορούσε να γίνει σκεπαστή Κυριακάτικη αγορά.

Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, εργαζόμαστε για την εξέλιξη των επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Ειδών όσον αφορά τα αυτόματα σκίαστρα και σκέπαστρα, την ομαλή λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και την βελτίωση συμπεριφοράς πολλών Συναδέλφων μας προς τους κατοίκους και το καταναλωτικό κοινό.

Μέλημα της νέας διοίκησης του Σωματείου μας είναι ο εκσυγχρονισμός των Λαϊκών Αγορών και γι' αυτό ζητάμε από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Καπουρνιώτη να γίνει συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. με θέμα τα προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου με την στήριξή σας και την υποστήριξη του Γεν.Γραμματέα Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης να καταφέρουμε να ενταχθούμε σε προγράμματα ΕΣΠΑ με στόχο την εξέλιξη και βελτίωση της εργασίας μας.

Σημειώνουμε πως μετά από συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών με τον Γεν.Γραμματέα κ.Σκάλκο, και σε συνάρτηση με την αναφορά του νόμου για τον εκσυγχρονισμό των Λαϊκών αγορών, συζητήθηκαν κλαδικά θέματα και ο ίδιος ο κος Σκάλκος δήλωσε πως είναι σύμφωνος να βοηθήσει την ένταξή μας στο ΕΣΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Ταμία του Συλλόγου μας κα Τζουάνου Στεφανία.

Τους καιρούς που διανύουμε, με την δεκαετή οικονομική κρίση που έχει προηγηθεί, την πανδημία του Covid-19, τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευελπιστούμε στην στήριξή σας όσον αφορά τα προαναφρθέντα. Οι Λαϊκές Αγορές στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε είναι το καταφύγιο των καταναλωτών γιατί πραγματικά πουλάμε σε πολύ χαμηλές και προσιτές τιμές. Επίσης, οι Λαϊκές Αγορές είναι ένας θεσμός πανάρχαιος και τα βιομηχανικά είδη λειτουργούν εδώ και 40 χρόνια. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να υπάρχουμε και στο μέλλον. Ζητούμε την αλλαγή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιανουαρίου 2021, με τις παραπάνω προτάσεις που καταθέτουμε και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση

Για οτιδήποτε μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Κέκος Σπυρίδων 6906021492

Ταμίας Τζοάνου Στεφανία 6937005460

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση