Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΠΠΜ: Δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν την τοπική κοινωνία
ΠΠΜ: Δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν την τοπική κοινωνία

ΠΠΜ: Δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν την τοπική κοινωνία

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί ότι το του περασμένου Σαββάτου στο Βόλο αποτελεί ένα ακόμα ενάντια σε όσους υπονομεύουν συνειδητά την των πολιτών του Βόλου, ή αδιαφορούν για αυτή.

Για δεύτερη φορά οι , σε μια μαζικότερη κινητοποίηση από την περυσινή, απαίτησαν να μη καίγονται στην πόλη του Βόλου και να μη κατασκευαστεί εργοστάσιο παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου. Θεωρούμε ότι ο Βόλου, η Θεσσαλίας και η Κυβέρνηση δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν την τοπική κοινωνία. Πολύ περισσότερο όταν η που παρουσιάστηκε πρόσφατα διαπίστωσε αυξημένα περιστατικά καρκίνου και εγκεφαλικών στην περιοχή μας. Εξάλλου αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα πολύ συχνά περιστατικά που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο για την απώλεια ακόμα και νέων ανθρώπων από την επάρατο. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι οι να αποδείξουν τους κινδύνους, αν και το έχουν κάνει, αλλά η αρχή της προφύλαξης επιβάλει να σταματήσει κάθε ενέργεια που υπονομεύει την τους.

Όμως μπορεί οι παραπάνω αρμόδιοι να ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είτε μασούν τα λόγια τους είτε γυρίζουν το κεφάλι αλλού. Και εννοούμε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, βουλευτές του νομού Μαγνησίας και υποψήφιους δημάρχους Βόλου. Ζητώντας την ψήφο των πολιτών οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Είναι κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ναι ή όχι; Είναι κατά της κατασκευής εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου, ναι ή όχι;

Δεν δεχόμαστε τα μισόλογα. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και απαιτεί η περιοχή μας να έχει καθαρό περιβάλλον, πρώτα για την υγεία των πολιτών και ύστερα για να μην υπονομεύεται ο τουρισμός και η οικονομία της προκειμένου να κερδίζουν οι βιομηχανίες ρυπαίνοντας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση