Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΠΠΜ: Αίσχος!
ΠΠΜ: Αίσχος!

ΠΠΜ: Αίσχος!

Για μια ακόμα φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιάστηκε, όχι μόνο «με τη γίδα στην πλάτη», αλλά και να «κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί», στην υπόθεση της Χαλυβουργίας Βελεστίνου.

Εδώ και ένα χρόνο η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη είχε πει ότι γνωρίζει τον υπεύθυνο για τη μυρωδιά πλαστικού στην πόλη του Βόλου και το κράτησε για τον εαυτό της.

Τα όσα έγγραφα αποκαλύφθηκαν από το Μαγνησίας αποκαλύπτουν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αδράνησε στις διαπιστώσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ότι οι διαφυγές αερίων από τη Βελεστίνου ήταν μεγάλες και είχαν ως αιτία τη μη λειτουργία φίλτρων και συστημάτων απορρύπανσης.

Αδράνησε ακόμα στις εισηγήσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για κλείσιμο της βιομηχανίας αυτής.

Αδράνησε ακόμα να κάνει επί του εδάφους για την τυχόν ύπαρξη στο έδαφος χημικών ρύπων, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και τα βαρέα μέταλλα.

Και αυτό παρόλο που το 2007 είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη τέτοιων ουσιών στο έδαφος, πέριξ του ίδιου εργοστασίου, με αποτέλεσμα την καταστροφή φυτικού και ζωικού κεφαλαίου της περιοχής. Όλα αυτά τα απέκρυψε από την τοπική κοινωνία, ενώ δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για άμεσες ανακοινώσεις για τις ρύπων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της περίφημης «ολφακτομετρίας» και ακόμα και των μετρήσεων στο έδαφος πέριξ της ΑΓΕΤ από το Δημόκριτο για επικίνδυνους χημικούς ρύπους, μέχρι σήμερα δεν έχει τίποτα από αυτά ανακοινώσει.

Η «ελέω Θεού» Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες απέναντι στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, για τα προβλήματα υγείας στον πληθυσμό του Βόλου, πράγμα που έχει αποδειχθεί από επιδημιολογικές μελέτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και αν αυτοί που έχουν εκλέξει προστατεύουν την τους.

Οι πολίτες του Βόλου παρακολουθούν, κρίνουν και αγωνίζονται. Σε αυτούς τους αγώνες οφείλεται το γεγονός ότι δεν τόλμησε η ΑΓΕΤ να ζητήσει να καίει το περιεχόμενο των πράσινων κάδων στο Βόλο, όπως έχει ζητήσει να κάνει, στο Αλιβέρι η ΑΓΕΤ και στα Δερβενοχώρια ο Τιτάνας, για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. και η κ. Κολυνδρίνη να είναι σίγουροι ότι οι αγώνες των πολιτών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Προς το μόνο μία λέξη ταιριάζει για την πολιτική τους. Αίσχος!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

  • Η Αγγελική Μαλαματένιου στη θέση του θανόντος Νίκου Αθανασίου στην Αλόννησο #Αλόννησος - https://t.co/sc7rJGRYic -

  • Aστικο ΚΤΕΛ Βόλου: Μετακινηθείτε παντού στον Βόλο γρήγορα και με ασφάλεια με το Freedom Pass - https://t.co/7UNCJWjyEh -

"Αλιεύοντας" την είδηση