Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Πώς θα φέρουμε πίσω τους ξενιτεμένους Έλληνες
Πώς θα φέρουμε πίσω τους ξενιτεμένους Έλληνες

Πώς θα φέρουμε πίσω τους ξενιτεμένους Έλληνες

του
Γιώργου Καλτσογιάννη
μέλος Πολιτικής Επιτροπής , π. αντι

Η Ελλάδα που χάνεται στις ράγες του μνημονιακού εκτροχιασμού δεν είναι μόνο οι άνεργοι και οι φτωχοί, αλλά και οι νέοι επιστήμονες που μεταναστεύουν στο για μια καλύτερη τύχη.

Πρόκειται για μια μεγάλη αιμορραγία στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας που χάνει τα καλύτερα μυαλά του, χάνει τον βραχίονα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πνευματικής αναζωογόνησής του.

Οι νέοι μας εκπαιδεύτηκαν και μορφώθηκαν στα ελληνικά σχολεία, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τα Κράτος επένδυσε σε αυτούς, αλλά αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να βρουν .

Πάνω από 500.000 νέοι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια επιβιβάστηκαν σε πτήση για το χωρίς επιστροφή.
Και, όταν κάποια στιγμή η Ελλάδα βγει από την κρίση και μπει ξανά σε μια ομαλότητα, τότε θα αναρωτιόμαστε, μα πού πήγαν τα καλύτερα μας μυαλά;

Και το κυριότερο πώς θα τους επαναφέρουμε πίσω;

Γιατί αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα μιας κοινωνίας που δεν θέλει να βαλτώσει στο αιώνιο γήρας και την στασιμότητα.

Και, επειδή όλοι θα πουν πως μόνο με τη μείωση της ανεργίας, οι νέοι που ξενιτεύτηκαν θα γυρίσουν στα πάτρια εδάφη, θέλουμε να ελπίσουμε πως υπάρχουν και άλλες πολιτικές επαναπατρισμού τους, μέχρι η ανεργία να πέσει από το 25% που είναι σήμερα τουλάχιστον σε ένα 10%, όπου βρισκόταν προ κρίσης.

1) Ένταξη όλο και περισσότερων νέων ερευνητών σε επιστημονικά προγράμματα που υλοποιούν ΑΕΙ και φορείς, με στόχο την προαγωγή της γνώσης, τόνωση της νέας επιχειρηματικότητας με παροχή κινήτρων,

2) 2) ενίσχυση της καινοτομίας και των πρακτικών της,

3) διασύνδεση των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό με ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε σταδιακά να ενταχθούν στο ελληνικό περιβάλλον,

4) προσφορά κινήτρων στις ξένες εταιρείες, προκειμένου να δημιουργήσουν παραρτήματα στην Ελλάδα και να εργαστούν οι Έλληνες μετανάστες,

5) αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ,

6) Τόνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας

7) Αναβάθμιση των δομών υγείας με νέο προσωπικό

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις-σκέψεις που μπορεί κάποιος να κάνει, με την ελπίδα οι νέοι μας να τολμήσουν και να επιστρέψουν στην τους.

Γιατί στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης διακίνησης των πάντων αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. να μπορείς δηλαδή να δημιουργείς για την σου συμβάλλοντας στην εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου.

Μετά από επτά χρόνια μνημονίων και μαστιγίων, η μας είναι και στους Έλληνες που μετανάστευσαν αναζητώντας την πραγματική ελπίδα και όχι την κάλπικη που τους υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και για αυτούς τους Έλληνες λοιπόν η και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αγωνιστούν για να τους φέρουμε πίσω, εδώ που ανήκουν, τον τόπο που αγαπούν και ποτέ δεν λησμόνησαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση