Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Ποιος θολώνει τα νερά της ΔΕΥΑΜΒ- Το κόλπο εμπορευματοποίησης του νερού
Ποιος θολώνει τα νερά της ΔΕΥΑΜΒ- Το κόλπο εμπορευματοποίησης του νερού

Ποιος θολώνει τα νερά της ΔΕΥΑΜΒ- Το κόλπο εμπορευματοποίησης του νερού

Της Κίνησης Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Η «διένεξη» μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ, ΕΡΓΗΛ δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός. Αποτελεί το τελευταίο «επεισόδιο» της οικονομικής και πολιτικάντικης εκμετάλλευσης ενός, αρχικά υγιούς στο ξεκίνημα του, Δημοτικού Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας για την πόλη μας,  δυστυχώς από τους αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ των τελευταίων τετραετιών.

Σήμερα όπως δείχνει το «χρονικό της υπόθεσης  ΕΡΓΗΛ» που δημοσιεύουμε, την μέχρι τώρα απαξίωση της ΔΕΥΑΜΒ διαδέχεται η μεθοδευμένη πλέον υπονόμευση με πρωταγωνιστές εκείνους που ανέλαβαν, υποτίθεται, να την διοικούν και να την υπερασπίζονται.

Το «έγκλημα» της «παράλειψης» παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ από τους ‘’υπεύθυνους’’ της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι απλά αδικαιολόγητο αλλά ακατανόητο και οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα, αν λάβουμε υπόψη ότι ο μεν τότε Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ είχε χρηματίσει Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, επί σειρά ετών, και γνώριζε, από πρώτο χέρι, την σχετική νομοθεσία και τις υποχρεώσεις του, τα δε αρμόδια, διευθυντικά στελέχη ήταν αρκετά έμπειρα.

Η καθυστέρηση τριών χρόνων υποβολής της αγωγής εκ μέρους των αρμοδίων, «αναγνώριση» του 30% του παρουσιαζόμενου έργου της ΕΡΓΗΛ, πλέον της αρχικής σύμβασης εκ μέρους των ιδίων, τα καμώματα του Δημάρχου για εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, οι λεονταρισμοί του στα γνωστά του Κανάλια πως δεν θα πληρωθεί ούτε ένα ευρώ στην εν λόγω εταιρεία, η συστηματική συκοφάντηση εναντίον Δημοτικών Συμβούλων, εργαζομένων και πολιτών, η δημιουργία τεχνητής έντασης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υποστηριζόμενη από τον Πρόεδρο, ο οποίος «εξαντλεί» την εξουσία του στα κουμπιά της μικροφωνικής εγκατάστασης, και τελευταία η «πρόταση» σύστασης επιτροπής συμβιβασμού από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ποιος υπονομεύει κυριολεκτικά την ΔΕΥΑΜΒ και προσπαθεί να ‘’φορτώσει’’ τις ευθύνες για τις αστοχίες του, αν όχι κάτι άλλο, όχι μόνο στους δικούς του ‘’ συνεργάτες’’ όπως συνηθίζει αλλά και στις άλλες παρατάξεις προκειμένου να θολώσει τα νερά.

Επειδή η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης δεν είναι ΠΑΕ, ούτε μαγαζί της νύχτας για οικονομικά παιχνίδια και «σκοτεινές» συναλλαγές, αλλά δημοτικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με τα χρήματα των πολιτών για την εξυπηρέτηση τους και ΑΝΗΚΕΙ σ’ αυτούς,

Εμείς οι πολίτες, κάτοικοι στα χωριά και την πόλη, δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε και θα  εξυγιάνουμε τον Δήμο μας από τους όψιμους εξυπνάκηδες, όποιοι και νά’ ναι αυτοί, με κάθε τρόπο και τίμημα.

Και καλούμε αρχικά, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αρμόδια Εισαγγελία να σταματήσουν να κωφεύουν σε ό,τιάνομο και χυδαίο γίνεται εδώ και τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επί πλέον δε, καλούμε την Εισαγγελία να σταματήσει να παραλαμβάνει τις μηνύσεις που παράγει η βιομηχανία της πλατείας Ρήγα Φεραίου.-

           ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ

Η  «ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ» υπήρξε ανάδοχος του έργου «Ύδρευση Βόλου-Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης». Το έργο δημοπρατήθηκε στις 28-7-2004, η σύμβαση υπογράφηκε στις 7-3-2005, με αρχικό εργολαβικό τίμημα 8.969.537 € πλέον Φ.Π.Α. και νόμιμης αναθεώρησης και το έργο ολοκληρώθηκε το 2007-2008.

Συνεπώς: Η μελέτη του έργου, η δημοπράτηση και το περιεχόμενο της σύμβασης αφορούν την περίοδο της Διοίκησης Μήτρου. Η υλοποίηση του έργου αφορά τις Διοικήσεις Μήτρου και Βούλγαρη. Την περίοδο της Διοίκησης Βούλγαρη εγέρθηκαν και οι υπέρογκες δικαστικές αξιώσεις της ΕΡΓΗΛ για δήθεν υπερσυμβατικές εργασίες ύψους 4,028.000 € περίπου, πλέον του αναλογούντος εργολαβικού οφέλους 28%, της νόμιμης αναθεώρησης, του ΦΠΑ και των τόκων (ήτοι σήμερα συνολικού ύψους 9.200.000 € περίπου).

Παρατίθεται το ιστορικό αυτής της υπόθεσης που την καθιστά αμαρτωλή:

Η  ΕΡΓΗΛ εισέπραξε μέχρι το 2009 από τη ΔΕΥΑΜΒ για συμβατικές εργασίες του έργου ποσό των 10.000.000 € περίπου. Πέραν του ποσού αυτού, η ΔΕΥΑΜΒ καλείται, σε εκτέλεση 510/2011 απόφασης του Εφετείου Λάρισας που από το καλοκαίρι του 2014 έχει καταστεί αμετάκλητη με την απόφαση 8/2014 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να καταβάλει για εξωσυμβατικές εργασίες επιπλέον 4,028.000 € περίπου (σήμερα συνολικού ύψους 9.200.000 € περίπου). Ήδη, σε μερική εκτέλεση της αμετάκλητης αυτής απόφασης του Εφετείου και σύμφωνα με την 1/2012 απόφαση του Τμήματος Αναστολών Αρείου Πάγου, η ΔΕΥΑΜΒ κατέβαλε το 2012 στην ΕΡΓΗΛ ποσό 1.023.775 €. Και όλα αυτά όταν, όπως έχει πλέον αποδειχθεί από δύο Επιτροπές, οι οποίες συγκροτήθηκαν και εξέδωσαν τα πορίσματά τους κατά την περίοδο της προηγούμενης Διοίκησης Σκοτινιώτη, η πραγματική αξία του εκτελεσθέντος συμβατικού έργου ανέρχεται συνολικά μόνο σε 4.300.000  € περίπου! (και όχι στο ποσό των 10.000.000 € περίπου που εισέπραξε η ΕΡΓΗΛ), ενώ ουδέν ποσό οφείλεται για εξωσυμβατικό έργο, διότι τέτοιο ουδέποτε εκτελέστηκε!

Συνεπώς στην πραγματικότητα δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ που οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ, και συγκεκριμένα οφείλει το ποσό που της καταβλήθηκε χωρίς να της οφείλεται («αχρεωστήτως καταβληθέν»). Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 5.700.000  € περίπου (10.000.000 – 4.300.000 = 5.700.000 €), πλέον του προαναφερομένου ποσού του 1.023.775 €!

Όταν ανέλαβε η προηγούμενη Διοίκηση Σκοτινιώτη, τον Ιούνιο του 2011, η υπόθεση φαινόταν εντελώς χαμένη και οι συνέπειες για τη ΔΕΥΑΜΒ προδιαγράφονταν ολέθριες. Και τούτο γιατί η ΕΡΓΗΛ, ποντάροντας στην κρατούσα στα πολιτικά Δικαστήρια νομολογία περί αυτοδίκαιης παραλαβής, επεδίωκε να ικανοποιήσει τις παράνομες και υπέρογκες αξιώσεις της, χωρίς να κριθεί δικαστικά ποιο ήταν το πραγματικό έργο που είχε εκτελέσει και ποιό το εργολαβικό αντάλλαγμα που αντιστοιχούσε στο έργο αυτό.

Κατά την θητεία της προηγούμενης Διοίκησης Σκοτινιώτη, η ΔΕΥΑΜΒ απέκτησε επιχειρήματα που της επιτρέπουν να υπερασπιστεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά της. Γι’αυτό χρειάστηκε και η υπεύθυνη εργασία πολλών στελεχών της Επιχείρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τέως αντιδήμαρχος Η.Ξηρακιάς, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής του έργου, οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΜΒ που υπήρξαν μέλη των δύο Επιτροπών και ο σημερινός Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης Σταύρος Τζίνης (προσφάτως καθαιρεθείς από τον Μπέο), έχουν στην πλάτη τους αγωγές 300.000 € έκαστος από την ΕΡΓΗΛ.

Η γραμμή που χάραξε η προηγούμενη Διοίκηση ήταν να εξαντλήσει η ΔΕΥΑΜΒ κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου τελικά η ΕΡΓΗΛ να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ποσό που αντιστοιχεί στο έργο που πράγματι είχε εκτελέσει.

Η αγωγή της ΕΡΓΗΛ που στηριζόταν στο νομικό ισχυρισμό ότι υπήρξε αυτοδίκαιη έγκριση της τελικής επιμέτρησης του έργου, έφτασε μέχρι την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Στην πραγματικότητα, ειδικά στη δίκη αυτή, απέναντι στη ΔΕΥΑΜΒ δεν ήταν μόνο η ΕΡΓΗΛ, αλλά συνολικά τα πανίσχυρα εργολαβικά συμφέροντα, που είχαν άμεσο και ζωτικό ενδιαφέρον να παγιωθεί μια νομολογία που αντικειμενικά ευνοεί τα συμφέροντά τους. Δυστυχώς, παρά την υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ πρόταση – εισήγηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παρά την αλλαγή πλέον της σχετικής νομοθεσίας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έμεινε στην κρατούσα νομολογία, κι έτσι η απόφαση του Εφετείου Λάρισας κατέστη αμετάκλητη.

Παράλληλα και ενώ εξελισσόταν η συγκεκριμένη αντιδικία με την ΕΡΓΗΛ, η προηγούμενη Διοίκηση κίνησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, που δυστυχώς δεν είχαν κινηθεί την εποχή που ολοκληρώθηκε το έργο, ώστε να γίνει η παραλαβή του και, με τον τρόπο αυτό, να διαπιστωθεί το φυσικό αντικείμενο που πράγματι είχε εκτελεστεί. Η Επιτροπή Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου, με την πιστοποίηση και της ΕΒΕΤΑΜ, αποκάλυψε ότι ο ανάδοχος του έργου είχε πληρωθεί χρήματα για έργο πολλαπλάσιο από αυτό που πράγματι είχε εκτελέσει.

Εξάλλου, μετά την έκδοση της 510/2011 απόφασης του Εφετείου Λάρισας που έκρινε ότι υπήρξε αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου, η προηγούμενη Διοίκηση δεν περιορίστηκε στην άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, αλλά αξιοποίησε και τις σχετικές διατάξεις του νόμου, που προβλέπουν ότι ακόμη και στις περιπτώσεις όπου έχει συντελεστεί αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου, υπάρχει η δυνατότητα νομικής διεκδίκησης του εργολαβικού ανταλλάγματος που έχει καταβληθεί «αχρεωστήτως», χωρίς δηλαδή στην πραγματικότητα να οφείλεται. Προχώρησε, λοιπόν, στη συγκρότηση της προβλεπόμενης από το νόμο Επιτροπής, η οποία διενήργησε συστηματικό έλεγχο και επιβεβαίωσε την ύπαρξη μεγάλων ποσοτικών διαφορών μεταξύ των εργασιών που πράγματι είχαν εκτελεστεί, σε σχέση με εκείνες που είχαν πιστοποιηθεί και είχαν πληρωθεί.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι τα πορίσματα των δύο Επιτροπών ενισχύθηκαν – και αντίστοιχα η θέση της ΔΕΥΑΜΒ έναντι τη ΕΡΓΗΛ- και από την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, που συντάχθηκε μετά από αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ (σε συνεννόηση της απερχόμενης τότε Διοίκησης Σκοτινιώτη και της νέας Διοίκησης Μπέου).

Σημειωτέον ότι το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με αμετάκλητο Βούλευμα που κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ στις 13 Αυγούστου 2014, δηλαδή λίγες μόλις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης, αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία κατά κανενός από όσους είχαν κατηγορηθεί με βάση τις καταγγελίες Στάμου, την έκθεση ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών και την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

Στις 15-6-2017 η ΕΡΓΗΛ κοινοποίησε στη ΔΕΥΑΜΒ αντίγραφο απογράφου εκτελεστού της 510/2011 απόφασης του Εφετείου Λάρισας. Μετά τη συμπλήρωση 4μήνου, ήτοι μετά τις 15-10-2017, η ΕΡΓΗΛ βάσει του ανωτέρω απογράφου είχε δικαίωμα να προβεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΥΑΜΒ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 19-9-2017 μεταξύ του εκτελούντος χρέη δημάρχου Θεοδώρου και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Σαββάκης και ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης Καραγκιόζος, για το θέμα της αντιμετώπισης πιθανών δικαστικών ενεργειών της ΕΡΓΗΛ, διατυπώθηκε από τον Μαργαρίτης Πατσιαντά (μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ)  και τη Νατάσα Οικονόμου (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ) ένα κρίσιμο ερώτημα, το οποίο έχει μείνει μέχρι τώρα αναπάντητο. Το ερώτημά  που διατυπώθηκε εκ μέρους τους και εγγράφως με το από 23-10-2017 εμπιστευτικό υπόμνημα, συνοψίζεται στο αν η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ επιβεβαιώνει ότι το σύνολο του ποσού που επιδικάστηκε αμετακλήτως στην ΕΡΓΗΛ με την 510/2011 απόφαση του Εφετείου Λάρισας αφορά σε εργασίες τις οποίες ουδέποτε εκτέλεσε η Ανάδοχος και ουδέποτε αναγνώρισαν τα αρμόδια όργανα της ΔΕΥΑΜΒ, ή αν αποδέχεται ότι ένα μέρος του ποσού αυτού – και μάλιστα σημαντικό, που φθάνει το 30,62%, με βάση την τελευταία από 31-7-2017 αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ- αφορά σε εργασίες τις οποίες η ΔΕΥΑΜΒ συνομολογεί ότι έχει πράγματι εκτελέσει η Ανάδοχος. Είναι περιττό να τονιστούν οι επιπτώσεις της συνομολόγησης ενός τέτοιου ποσού, όταν μάλιστα το συνολικό ποσό που διεκδικεί να εισπράξει με κατάσχεση η ΕΡΓΗΛ έχει φτάσει, με τους τόκους,  στα 9.200.000 ευρώ. Σημειωτέον πως πάγια θέση της ΔΕΥΑΜΒ – τουλάχιστον μέχρι την άσκηση της πρώτης αγωγής κατά της ΕΡΓΗΛ από την παρούσα Διοίκηση, τον Δεκέμβριο του 2014- ήταν ότι το σύνολο του ποσού των 4.028.000 € αφορά σε εργασίες που ουδέποτε εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ. Η θέση αυτή προέκυψε από την από 29-9-2008 τελική επιμέτρηση που συνέταξε (εκπροθέσμως) η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου (ΔΕΥΑΜΒ), με την οποία περιέκοψε όλες τις εργασίες που αντιστοιχούν στο ποσό που επιδικάστηκε αμετακλήτως στην ΕΡΓΗΛ με την 510/2011 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, θεωρώντας ότι πρόκειται για εργασίες τις οποίες ουδέποτε εκτέλεσε η Ανάδοχος. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η ΕΡΓΗΛ προσέφυγε δικαστικά. Αν η προαναφερόμενη πάγια θέση της ΔΕΥΑΜΒ έχει αλλάξει, ζητήθηκε για  ενημέρωση με βάση ποια συγκεκριμένα στοιχεία άλλαξε, ποια υπηρεσία το  εισηγήθηκε και ποιο αρμόδιο όργανο της ΔΕΥΑΜΒ έλαβε τη σχετική απόφαση. Ουδέποτε μέχρι σήμερα ενημερώθηκαν. Στις 20-4-2018 εκδικάστηκε στο Εφετείο Λάρισας η από 31-7-2017 αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, με την οποία η ΔΕΥΑΜΒ αποδέχεται ότι ένα σημαντικό μέρος του ποσού που επιδικάστηκε αμετακλήτως στην ΕΡΓΗΛ με την 510/2011 απόφαση του Εφετείου Λάρισας, που φθάνει το 30,62%, αφορά σε εργασίες τις οποίες η ΔΕΥΑΜΒ συνομολογεί ότι έχει πράγματι εκτελέσει η Ανάδοχος.

Στις 23-4-2018 η ΕΡΓΗΛ, βάσει του απογράφου εκτελεστού που έχει στα χέρια της από τις 15-6-2017, προβαίνει σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, για να εισπράξει τα 9.200.000 €. Δεσμεύονται οι καταθέσεις της συνολικού ποσού 3.200.000 €.  Αμέσως στη συνέχεια, το Πρωτοδικείο Βόλου απέρριψε συνολικά αίτημα προσωρινής διαταγής της ΔΕΥΑΜΒ. Δικάσιμος της 1ης τακτικής ανακοπής της ΔΕΥΑΜΒ κατά της διαδικασίας εκτέλεσης έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο Βόλου για μεθαύριο 14-6-2018. Το δε Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε μερικώς το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΔΕΥΑΜΒ και παραμένουν δεσμευμένα τα 3.200.000 € μέχρι να κριθεί η 2η τακτική ανακοπή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της διαδικασίας εκτέλεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2019.

Στις 30-4-2018 ο Μπέος καλεί σε σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους ανακοινώνει την πρόθεσή του να τεθεί σε εκκαθάριση η ΔΕΥΑΜΒ και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες της στον Δήμο Βόλου, ισχυριζόμενος ότι δήθεν μ’ αυτή τη μεθόδευση δεν θα πληρωθεί η ΕΡΓΗΛ ούτε ένα ευρώ! Την ίδια πρόθεσή του αμέσως μετά τη σύσκεψη ανακοινώνει ως «Σχέδιο Β» και στα τοπικά ΜΜΕ, εξομοιώντας μάλιστα την απαίτηση των 9.200.000 € της ΕΡΓΗΛ με τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές 5.000.000 € προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ. Στην ανωτέρω σύσκεψη τέθηκε από τον κ. Πατσιαντά και την Οικονόμου το προαναφερθέν κρίσιμο ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο από τις 19-9-2017. Ο Μπέος δήλωσε άγνοια και  είπε ότι θ’ απαντήσει σε μία εβδομάδα. Όχι μόνο δεν  απάντησε αλλά αντίθετα στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 23-5-2018 ειρωνεύτηκε τους δύο συμβούλους.

Έτσι, την επομένη στις 24-5-2018 δόθηκε  κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ.  Πατσιαντά και με την Οικονόμου και αποκάλυψαν  ότι η ΔΕΥΑΜΒ με την από 31-7-2017 αγωγή της που εκδικάστηκε στις 20-4-2018 στο Εφετείο Λάρισας αποδέχεται και συνομολογεί ότι η ΕΡΓΗΛ έχει εκτελέσει το 30,62% των εξωσυμβατικών εργασιών. Και στα  9.200.000 € που έχει φτάσει η αξίωση της ΕΡΓΗΛ με τις διάφορες προσαυξήσεις, το 30,6% φτάνει κοντά στα 3.000.000 €. Τέτοια χουβαρνταλίκια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Μπέου!

Το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ» χρόνια τώρα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και δικαιολογημένα προκαλεί το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας. Κατέχει, επιπλέον, δεσπόζουσα θέση στα «επιχειρήματα» που καταφεύγει η δημοτική αρχή Μπέου κάθε φορά που θέλει να καλύψει επικοινωνιακές της ανάγκες. Αξιοποιώντας ο Μπέος το γεγονός ότι πρόκειται για μια υπόθεση με ιδιαίτερα σύνθετες τεχνικές και νομικές πτυχές, καλλιεργεί συστηματικά όλη αυτή την 4ετία ένα θολό τοπίο, με συνεχείς παλινωδίες, επιλεκτικές παρασιωπήσεις, μισές αλήθειες ή και ωμή, σε ορισμένες περιπτώσεις, διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Η υπόθεση αυτή παραμένει μια μεγάλη απειλή για την ίδια την υπόσταση της ΔΕΥΑΜΒ. Και αυτό που προέχει είναι η υπεράσπιση της Επιχείρησης, του κοινωφελούς χαρακτήρα της και του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα συμπαγές μέτωπο με τους εργαζομένους στη ΔΕΥΑΜΒ και την τοπική κοινωνία που πρέπει  ν’ αποκτήσει σωστή ενημέρωση για το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ».

-Τέλος στην Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ο Μπέος, εκτός ημερήσιας διάταξης ανέφερε την ‘’ανάγκη σύστασης επιτροπής συμβιβασμού από μέλη του Δημ. Συμβουλίου με την ΕΡΓΗΛ’’

Αυτό ξεσήκωσε όλη την αντιπολίτευση του Δημ. Συμβουλίου την στιγμή που αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου  για ασφαλιστικά μέτρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή 49χρονου με #έμφραγμα από την Σκιάθο #έμφραγμα - https://t.co/chdBjd84NO -

  • Πέταξαν βαλίτσα στην Τράπεζα της Ελλάδος #ΤράπεζατηςΕλλάδος - https://t.co/e317lpyel2 -

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

"Αλιεύοντας" την είδηση