Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Πoιός παραπλανεί ποιόν και γιατί;
Πoιός  παραπλανεί ποιόν και γιατί;

Πoιός παραπλανεί ποιόν και γιατί;

του
Συλλόγου Εργζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ

Από τις 7 Απριλίου, οι εργζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι των παραγωγικών τμημάτων, δηλαδή της Ύδρευσης, της Αποχέτευσης και του Βιολογικού, ζουν σε καθεστώς ανησυχίας, αναβρασμού και κινητοποιήσεων, επειδή το ΔΣ με απόφασή του διαφοροποίησε την απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος και αναζητεί την επιστροφή χρημάτων από τους εργαζόμενους, για το «επίδομα» που παρανόμως τους είχε χορηγηθεί.

Δημιουργήθηκε ένα απόλυτης ρήξης μεταξύ εργαζόμενων και Διοίκησης και η καταστρεπτικότερη συνέπεια ήταν η διατάραξη του τος στους χώρους εργασίας. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, μεταξύ άλλων συγκεκριμένα αποφάσισε, με βάση την εισήγηση, η οποία μεταξύ άλλων στηρίχθηκε και στο «από 03/04/2015 Γνωμοδοτικό Σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Ξηρού Αντώνη» και προέβλεπε την λήψη απόφασης και «Τη λήψη Απόφασης για το από 01/01/2013 μέχρι και σήμερα καταβληθέν, χωρίς ρητή νομοθετική ρύθμιση, σε μη δικαιούχους εργαζόμενους, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.», μετά από πρόταση του αντιπρόεδρου του ΔΣ και του προέδρου του ΔΣ και :

«4. Την επιστροφή, του από 01/01/2013 μέχρι και σήμερα καταβληθέντος, χωρίς ρητή νομοθετική ρύθμιση, σε μη δικαιούχους εργαζόμενους, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καταμερισμένο σε μηνιαίες δόσεις και μέχρι τρία (3) έτη.»

Τι αποκαλύφθηκαν όμως πλέον :

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, ΟΥΔΤΕ έλα το ανθυγιεινό επίδομα που τους αποδόθηκε με σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ τον Μάρτη του 2013. Τους καταχωρήθηκε το «επίδομα» στη μισθοδοσία, με ισόποση μείωση της προσωπικής διαφοράς μισθού που ΝΟΜΙΜΩΣ ελάμαν με βάση τον Ν. 4093/2012 και για την οποία ο νόμος προβλέπει ότι παραμένει αναλλοίωτη μέχρι το τέλος του 2016. Δηλαδή οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ στους οποίους «απονεμήθηκε» το επίδομα ΔΕΝ πήραν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα προέβλεπε ο νόμος.

Επομένως η όλη απόφαση περί επιστροφής, είναι παντελώς ανυπόστατη, καθώς ζητεί από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν χρήματα που ΟΥΔΤΕ έλαβαν.

Με την προσωπική διαφορά αναλλοίωτη (όπως ο νόμος ορίζει), οι εργαζόμενοι στους οποίους αποδόθηκε με την απόφαση του ΔΣ της 7ης Απριλίου, δικαιούνται το αντίστοιχο επίδομα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2014,απίρνοντας την αντίστοιχη αύξηση.

Δημιουργούνται λοιπόν τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα:

Γιατί και με ποιο σκοπό, παραπλανήθηκε το Δ Σ της ΔΕΥΑΜΒ και οδηγήθηκε σε μια απόφαση τελείως άτοπη;

Γιατί τροφοδοτήθηκε αυτό το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ εργαζόμενων και Διοίκησης, χωρίς κανένα λόγο;

Γιατί η Διοίκηση αποστερήθηκε του δικαιώματος να «εκμεταλλευτεί» μια απόφασή της με την οποία χορηγεί αυξήσεις, ώστε να διαλυθούν τα σύννεφα στις σχέσεις της με τους εργαζόμενους;

Ποιοι και γιατί προσδοκούσαν οφέλη από τις των εργαζόμενων, οι οποίοι και αυτοί είχαν παραπλανηθεί;

Ποιους εξυπηρετεί και για ποιο σκοπό το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ εργαζόμενων και Διοίκησης;

Γιατί ενώ πλέον στη μισθοδοσία η προσωπική διαφορά εμφανίζεται νόμιμα και αναλλοίωτη, δεν αποδόθηκε το ανθυγιεινό επίδομα από τον Αύγουστο του 2014, όπως σαφώς ορίζει η απόφαση του ΔΣ;

Γιατί μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει το ένταλμα για τις διαφορές των υπερωριών του 2013, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ;

Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι που χαρακτηρίσαμε την εισήγηση για το ανθυγιεινό, μνημείο χυδαιότητας. Μετά τις εξελίξεις και τις , την χαρακτηρίζουμε απολύτως παραπλανητική και έωλη, με σκοπούς που και αυτοί σύντομα θα αποκαλυφθούν.

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχο Βόλου κ. Α. Μπέο, να αναζητήσει τις ευθύνες για τα παραπάνω και να προκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να αρθεί η ανυπόστατη απόφαση, που αποτελεί όνειδος για την επιχείρηση από κάθε άποψη.
Καλούμε επίσης τους συνεργήσαντες στην επιχείρηση παραπλάνησης του ΔΣ και στη δημιουργία κλίματος αναταραχής στην ΔΕΥΑΜΒ, να παραιτηθούν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.

Κλείνοντας δεν είναι παράλογο να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχο Βόλου κ. Α. Μπέο, όταν διατείνεται για συμμορίες που δρουν στην επιχείρηση, να μην κοιτάει προς το Σύλλογο Εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά να βρει τη σωστή κατεύθυνση.

"Αλιεύοντας" την είδηση