Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Πληρώνουμε πολλά για πενιχρές υπηρεσίες και συντάξεις «ψίχουλα»
Πληρώνουμε πολλά για πενιχρές υπηρεσίες και συντάξεις «ψίχουλα»

Πληρώνουμε πολλά για πενιχρές υπηρεσίες και συντάξεις «ψίχουλα»

του ιώργου Καλτσογιάννη

Μετά την αδικαιολόγητη υπερφορολόγηση, ήρθαν οι νέες του νόμου Κατρούγκαλου για να επιφέρουν το τελειωτικό κτύπημα σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, , επιστήμονες και αγρότες.

Η κυβέρνηση, αντί να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, τον γονατίζει με τους υψηλούς φόρους και εισφορές. Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, στραγγαλίζεται οικονομικά και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην καταβολή των νέων υποχρεώσεων που προκάλεσε ο νόμος-έκτρωμα.

Και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε διπλά και τριπλά για τη σύνταξή και την υγειονομική μας περίθαλψη, όταν το Κράτος μας ανταποδίδει με πενιχρές ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, ενώ και οι συντάξιμες αποδοχές που θα λάβουμε στα επόμενα χρόνια, θα μοιάζουν με «ψίχουλα».

Επομένως χιλιάδες είναι μέχρι στιγμής οι που τρομαγμένοι από το νέο τσι της κυβέρνησης, κλείνουν τα μπλοκάκια τους για να μην φορολογηθούν, με να γιγαντώνεται η «μαύρη» και τα Ταμεία  να χάνουν και άλλα έσοδα, όταν ήδη από την επέκταση της μερικής απασχόλησης η εκτίμηση των ειδικών είναι πως θα  σημειώνουν τρομερές απώλειες, κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση απέτυχε ξανά και πρέπει να αποσύρει το νόμο για τις νέες εισφορές.

Διαφορετικά η .Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διορθώσουν τη μεγάλη αδικία για τους χιλιάδες επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες.

ιατί η Ν.Δ. πιστεύει και στη δύναμη και στην αξία των ανθρώπων που καθημερινά αγωνίζονται για την οικονομική τους επιβίωση.

 

Ο είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. Αντιπεριφερειάρχης –Δικηγόρος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση