Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Περιμένοντας την δικαίωση
Περιμένοντας την δικαίωση

Περιμένοντας την δικαίωση

του
Συλλόγου Εργζομένων

Όπως είναι ήδη γνωστό, η απόφαση του δικαστηρίου που αφορά στην άμεση της θετικής απόφασης για την καταβολή των μισθολογικών απωλειών από τις μνημονιακές των ετών 2010,2011,2012, επιτρέπει στην Διοίκηση να μην καταβάλει τα σχετικά ποσά.
Δηλαδή αυτό που χάθηκε είναι η άμεση καταβολή των ποσών κι όχι η ουσία της απόφασης η οποία παραμένει ισχυρή.
Το θέμα θα κριθεί τελικά στο Εφετείο, σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, όπου η υπόθεση θα κριθεί επί της ουσίας, οπότε και προσβλέπουμε στην δικαίωσή μας.

Όπως έχουμε και με άλλες αφορμές δηλώσει, εμείς οι , σεβόμαστε τις αποφάσεις της ς, ανεξάρτητα από το αν μας “συμφέρουν” ή όχι. Δεν μπορούμε όμως παρά να διαπιστώσουμε ένα ηθικό κενό. Και αυτό το ηθικό κενό είναι εκείνο που επιτρέπει την παραγραφή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και αφήνει αλώβητες τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες κλπ, καταστρέφοντας ζωές και όνειρα.

Ας μην επιχαίρουν λοιπόν διάφοροι, όπως έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή οι προσωρινά “έχασαν” το δίκιο τους. Γνωρίζουν καλά ήδη, αλλά κι αν δεν το ξέρουν θα το μάθουν, ότι οι εργαζόμενοι έχουν κι άλλους ς για την δδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Υ.Γ. Μάθαμε ότι οι συνήθεις προβοκάτορες, διαδίδουν ότι παρά την απόφαση για μη καταβολή των ποσών, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τους δικηγόρους. Πρόκειται για τεράστιο και επονείδιστο ψέμα και εκπορεύεται από τους ίδιους που συνήργησαν στο κόψιμο του ανθυγιεινού και στη καθυστέρηση της εφαρμογής του 32ωρου στους τεχνίτες και εργάτες ς.

"Αλιεύοντας" την είδηση