Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Περί «Hot Spot» ο λόγος… Ή περί πολιτικής αντιπαράθεσης;
Περί «Hot Spot»  ο λόγος… Ή περί πολιτικής αντιπαράθεσης;

Περί «Hot Spot» ο λόγος… Ή περί πολιτικής αντιπαράθεσης;

Με αυτή την απορία έμειναν άναυδοι οι τοπικοί σύλλογοι, διαβάζοντας κι ακούγοντας τα δημοσιεύματα της 7ης Οκτωβρίου 2019 – οι οποίοι παραβρέθηκαν σε μια άτυπη μεταξύ τους συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα των ενδεχόμενων Hotspot και την αλλαγή χρήση γης της έας Αγχιάλου, βάσει του τελευταίου Πολεοδομικού σχεδιασμού, που πήρε τόσο μεγάλη έκταση την τελευταία εβδομάδα.

Και για να πάρουμε τα πράματα από την αρχή:
Μετά την δημοσιότητα που πήρε το ηλεκτρονικό άρθρο τοπικής εφημερίδας στις 28/09/19 τιτλοφορούμενο «έες χρήσεις γης στη Νέα Αγχίαλο» περί του Νέου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στη Νέα Αγχίαλο και σε συνέχεια του άρθρου της 3/10/19 με το βαρύγδουπο άρθρο τιτλοφορούμενο «Βράζει η Νέα για τα έξι hot spot» και την ενδεχόμενη δημιουργία Hotspot, ήταν εύλογη η ανησυχία της τοπικής μας κοινωνίας περί του θέματος αυτού, μιας και δεν υπήρξε ουδεμία ή μνεία, από κανένα τοπικό παράγοντα, παρά μόνο από δημοσιεύματα του τύπου.

Με ανάρτηση των αποριών μας κι ανησυχίας μας, ως Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου στην προσωπική μας σελίδα στο Facebook, αναρτήσαμε το επίμαχο άρθρο κι αντιληφθήκαμε αμέσως τις αντιδράσεις του κόσμου και τις κοινωνίας μας. Κατηγορηθήκαμε δε, ότι σπέρνουμε τον πανικό αναρτώντας το άρθρο, περί ανακρίβειας…κι αναρωτιώμαστε…

Η Ένωση Επαγγελματιών διασπείρει πανικό; ..ή τα εξαπίνης δημοσιεύματα του τύπου;

Έτσι η εκλεγμένη συντοπίτισσα και δημοτική σύμβουλος κα. Μποντου Τοκαλή με διάφορες αναρτήσεις της στα μέσα μαζική δικτύωσης, ενημέρωσε το κοινό τα περί του νομικού πλαισίου της αλλαγής χρήσης γης και την ευχαριστούμε θερμά για την κίνησή της αυτή.

Σαν Ένωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, θεωρήσαμε καλό να μιλήσουμε για το θέμα εξ' αρχής σε μία άτυπη συζήτηση την Κυριακή 06/10/19, με το τοπικό συμβούλιο, τοπικούς φορείς (συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης) και με συλλόγους της περιοχής μας, προκειμένου να μας εκθέσουν τις γενικότερες απόψεις τους, χωρίς να θέλουμε να κάνουμε την παραμικρή δημοσιοποίηση περί του θέματος.

Όσοι παραβρέθηκαν, πιστεύουμε, ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση κι αντιληφθήκαμε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και μια πιo αναλυτική συζήτηση από το τοπικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς η τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολίτες, σύλλογοι και τοπική αυτοδιοίκηση – μπορούμε νηφάλια , με καλή πρόθεση και γνώση της υπόθεσης να συγκλίνουμε προς μία εξέλιξη προς όφελος όλων μας.
ΩΣΤΟΣΟ!! Με μεγάλη μας έκπληξη με τα ηλεκτρονικά άρθρα της 7ης Οκτωβρίου σε διάφορες εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα, συνειδητοποιήσαμε ότι μια απλή ενημερωτική συνάντηση σε μείζον τοπικό πολιτικό θέμα και ότι ορισμένοι προσπαθούν να καπηλευτούν τις ευαισθησίες των συλλόγων και τις κοινές προσπάθειάς αυτών, καθιστώντας τους φερέφωνα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπόν έχουμε να εκθέσουμε τα παρακάτω:
ΟΙ ΣΥΛΛΟΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑ ΑΧΙΑΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΆΡΡΗΚΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. Οι σύλλογοι ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ! (βάσει δημοσιευμένων άρθρων). Οι τοπικοί σύλλογοι αφουγκράζονται τα προβλήματα του τόπου, ενημερώνονται, ενημερώνουν και προτείνουν σε τοπικό επίπεδο, τους – από τους πολίτες εκλεγμένους – τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι είναι οι ΜΟΝΟΙ αρμόδιοι να αποφασίσουν! Το ενδιαφέρον των συλλόγων είναι η , η ευημερία και η πολιτιστική ανάταση της τοπικής μας κοινωνίας!

Ευελπιστούμε οι αιρετοί του τόπου μας να λάβουν σωστές αποφάσεις για τον μέλλον και την τύχη της Νέας Αγχιάλου!

Ασδεράκης Βασίλης
Πρόεδρος Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση