Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Παρουσιάσεις βιβλίων στο “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”
Παρουσιάσεις βιβλίων στο “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”

Παρουσιάσεις βιβλίων στο “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου”

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου” θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου στις 6, 7, 8 και 9 Απριλίου. Στα πλαίσια αυτού και μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω παρουσιάσεις βιβλίων.

Παρασκευή 7 Απριλίου, ώρα 20:00-21:00

“ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΚΑΙ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ”, του Λουδοβίκου Των Ανωγείων

Όταν το μυρμήγκι συνάντησε την πεταλούδα με τα ολομέταξα φτερά, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Από την επόμενη στιγμή άρχισε να ονειρεύεται ουρανό.

Ένας άγγελος του δίνει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Το μυρμήγκι όμως διστάζει. Το σώμα του είναι πλασμένο για τη γη, μα η ψυχή του το καλεί να πετάξει.

Τι θα αποφασίσει τελικά το μυρμήγκι;

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα παρουσιάσει το βιβλίο του σε μικρούς και μεγάλους, ενώ θα υπάρξουν και μικρές μουσικές εκπλήξεις.

Ο καθένας οφείλει στον εαυτό του μια πτήση, έστω και χωρίς φτερά.

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα 10-11 π.μ.

, της Δήμητρας Σωκράτους

Ένα παραμυθένιο δι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας για τον καρκίνο. 

Πώς η , το θαύμα και η αγάπη της ς της μικρής Μαίρης μπορούν να την οδηγήσουν στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής και των προκλήσεών της;

Η Μαίρη κι ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της μικρής ηρωίδας να το βρει και να το γνωρίσει. Περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς συναντά πλάσματα που της προσφέρουν τις γνώσεις και το φως τους, βοηθώντας την να κατανοήσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό.

Θα έρθει άραγε η στιγμή ν' ανταμώσει με το Λευκό της Μπιζέλι; Και τότε, τι;

Η Μαίρη, αποδεχόμενη την πρόκληση του Λευκού Μπιζελιού –σύμβολο για κάθε τι άγνωστο, δύσκολο και διαφορετικό– καταφέρνει να μυηθεί στη δικιά της ‘παιδική' σοφία, ομορφιά κι αρμονία.

Μια ιδιαίτερη ιστορία που επιχειρεί με αξιοσημείωτη προσοχή κι ευαισθησία να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σ' επαφή με τις ‘πραγματικότητες' ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει.

Μια ιστορία δοσμένη μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ με τη ‘θεραπευτική' συνοδεία των φωτεινών χρωμάτων της εικονογράφησης της εικαστικού δρος Στέλλας Καραγιώργη, η οποία περιλαμβάνει σύμβολα και φιγούρες από αρχαϊκά αγγεία.

Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες Δασκάλου και Μαθητή. Η ιστορία αξιοποιείται ήδη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς και άλλους στον χώρο της υγείας και του παιδιού.

Με την ευχή, ο , ν' αναγράφεται σύντομα μονάχα… στα ζώδια. Κι όχι στις ανθρώπινες ζωές.

Δήμητρα Σωκράτους

 

Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα 16:00-17:00

“ΠΑΠΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ”, του Γιώργου Μπουμπούση

Μια ιστορία για παιδιά, που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει στο κομμάτι της τρίτης ηλικίας γνωρίζοντάς τους ταυτόχρονα έναν σύγχρονο Άγιο, τον γέροντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Ο -σχολικός ψυχολόγος Γιώργος Μπουμπούσης θα διαβάσει αποσπάματα του κειμένου στα παιδιά, ενώ στη συνέχεια μέσα από συζήτηση και δραστηριότητες, θα τα καλέσει σε ένα δι γνωριμίας με τις όμορφες πλευρές της τρίτης ηλικίας, αλλά και την μοναδική προσωπικότητα του Αγίου Πορφυρίου.

Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 1:00 μ.μ.
“ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ”, του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Ο συγγραφέας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά παιχνίδια εξερευνά με τα παιδιά τις εποχές των πειρατών στις θάλασσές μας και τους μαθαίνει τις αξίες της πίστης, του οράματος και της αφοσίωσης, αλλά και το δεκάλογο του Καλού Πειρατή!

, διαδραστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ!

Το βιβλίο ενισχύει το έργο της «Λάμψης», Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, προσφέροντας με κάθε αγορά μέρος των εσόδων για τη στήριξη του.

 

 

Κράτα το

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση