Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία»
ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία»

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία»

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και το Υπουργείο Παιδείας παίζουν ακόμα ένα επεισόδιο στο διάλογο παρωδία για την Παιδεία. Καλούν αυτήν τη φορά τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν μέρος στο διάλογο, να συνεδριάσουν και να στείλουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου.

Είναι πραγματικά πρόκληση, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματά μας, στις δεκάδες κινητοποιήσεις και παραστάσεις που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, στο Υπουργείο, τις Διευθύνσεις Εκπ/σης, τις Περιφερειακές Δ/νσεις, να έρχεται ξανά, αυτήν τη φορά στους Συλλόγους Διδασκόντων, και να ζητά διάλογο. Και όχι μόνο αυτό. Όλο αυτό το διάστημα, του υποτιθέμενου διαλόγου, η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που, επί της ουσίας, καταργεί τα Τμήματα Ένταξης, κατήργησε την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα Λύκεια, που ή ίδια είχε ψηφίσει, με εγκυκλίους της καταργεί την Ενισχυτική και στα , προχωρά σε υποχρεωτικές εκπαιδευτικών κ.ά. Ο ίδιος ο Υπουργός δηλώνει ότι δε θα καλυφθούν όλα τα κενά για το .

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει και αποδεχτεί τις προτάσεις της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. για την Εκπαίδευση, το λεγόμενο «εξορθολογισμό», που σημαίνει αλλαγή στην αναλογία μαθητή-εκπαιδευτικού ανά τάξη, νέες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του διδακτικού ωραρίου, κινητικότητα και ευελιξία. Ο ίδιος ο υπουργός ανήγγειλε στην τελευταία με Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. την «εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με νέα νομοθετική ρύθμιση».

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιταχύνει το βηματισμό της για να περάσει τα αντιλαϊκά και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, ρίχνει διάφορα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για να θολώσει το τοπίο. Στόχο έχουν να αποσπάσουν την ανοχή των εκπ/κών στα σφαγιασμού που έχουν ήδη δρομολογήσει.

Οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία μας και οι σύλλογοι διδασκόντων δε θα γίνουμε το φόντο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι εκπ/κοί που έχουμε ματώσει τα προηγούμενα χρόνια δε θα δώσουμε τη συναίνεσή μας για να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην ενταχθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, να μη συμμετάσχει στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα οι διεκδικήσεις μας.
• Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές και τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονέων και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
• Κανένα έξω από τη δημόσια και εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.
• Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής ς!
• Να ξεκινήσει τώρα η Π.Δ.Σ. για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια, αλλά και να διευρυνθεί στα , για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

"Αλιεύοντας" την είδηση