Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π. Σκοτινιώτης: Ξέρω, πέφτετε απ’ τα σύννεφα…
Π. Σκοτινιώτης: Ξέρω, πέφτετε απ’ τα σύννεφα…

Π. Σκοτινιώτης: Ξέρω, πέφτετε απ’ τα σύννεφα…

18.522.698 ευρώ έχει εισπράξει μέχρι τ η για το έργο-σκάνδαλο. Τα 17.486.698 ευρώ, ο δήμαρχος συνήθως τα «ξεχνάει». Όπως, για παράδειγμα, χθες, στο δημοτικό συμβούλιο. Το 1.036.000 ευρώ όμως, δεν μπορεί να το βγάλει απ' το μυαλό του, τον πνίγει η αγανάκτηση.

Ας δούμε, πρώτα, τι είναι αυτά τα 17.486.698 ευρώ, που τα «ξέχασε» πάλι χθες. Τα 12.728.989 ευρώ δόθηκαν όταν εκτελούνταν το διαβόητο έργο και μέχρι το 2009.

Όπως αποδείξαμε στη θητεία μας -η οποία στη ΔΕΥΑΜΒ σε όλο κι όλο τρία χρόνια και τρεις μήνες- τα μισά περίπου απ' αυτά είχαν πληρωθεί για έργο που δεν έγινε ποτέ! Μέχρι τα 17.486.698, μένουν άλλα 4.757.709 ευρώ. Τι είναι αυτά; Είναι αυτά που πήρε η από το 2018 και μετά. Σίγουρα θα θυμάστε τα «φιλάκια» που θα της έστελνε…

Και το 1.036.000 ευρώ; Μήπως δόθηκε «σε μια νύχτα εν κρυπτώ;». Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Αλλά τον καταλαβαίνουμε. Έναν φτηνιάρικο αερισπασμό προσπάθησε πάλι χθες να κάνει ο άνθρωπος, μπας και «τσιμπήσει» κανένας αφελής και δεν καταλάβει πως τα ΄χουν κάνει μαντάρα (και) στη ΔΕΥΑΜΒ. Τι να πούμε όμως εμείς, όταν για την «καραμέλα» του εκατομμυρίου τα έχουν γράψει και τα έχουν ξαναγράψει οι ίδιοι.

Τα υπενθυμίζουμε, από τα δικά τους πάντα γραπτά: «Με την 1/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου ως Συμβούλιο, η εκτέλεση της ως άνω απόφασης (δηλαδή της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου που επιδίκαζε υπέρογκα ποσά στην ΕΡΗΛ) ανεστάλη για άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ μέχρι της έκδοσης απόφασης επί της αίτησης αναίρεσης κατ' αυτής.

Σε εκτέλεση της εν λόγω απόφασης του Αρείου Πάγου και προς αποτροπή αναγκαστικής εκτέλεσης, η ΔΕΥΑΜΒ κατέβαλε, με επιφύλαξη (δηλαδή χωρίς να αναγνωρίζει την ), στον ανάδοχο τα ακόλουθα ποσά». Στη συνέχεια αναφέρουν τα ποσά, που συνολικά ανέρχονται σε 1.036.000 και καταβλήθηκαν σε πέντε μήνες, από 23.3.2012 μέχρι 23.8.2102. Τι θα γινόταν σε περίπτωση που δεν εφαρμοζόταν η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου; Ούτε που να το σκεφτόμαστε. Όχι μόνο η ΕΡΗΛ θα προχωρούσε σε αναγκαστική εκτέλεση και θα εισέπραττε ολόκληρο το , αλλά και το σκάνδαλο θα ήταν ακόμη καλά κρυμμένο κάτω απ' τη γη, και συνεπώς η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα είχε τα όπλα να την πολεμήσει –άλλο κεφάλαιο το πώς αξιοποίησε, έξι χρόνια τώρα, τα όπλα αυτά.

Πώς γίνεται όμως να στοχοποιούν και η ΕΡΓΗΛ και ο δήμαρχος, την ίδια, τη δική μας, δηλαδή, δημοτική περίοδο; Και πώς γίνεται να σέρνονται στα δικαστήρια οι άνθρωποι που στη θητεία μας αποκάλυψαν το σκάνδαλο; Τι να πω, συμβαίνουν κι αυτά. Ξέρω, πέφτετε απ' τα σύννεφα…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση