Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Π. Σκοτινιώτης: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Βόλου
Π. Σκοτινιώτης: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Βόλου

Π. Σκοτινιώτης: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Βόλου

Ο Βόλος πλημμυρίζει από μίσος, φθόνο και υστερικά διχαστικό λόγο 

Μέσα στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την τελευταία χρονιά ανέβηκε κατά 104 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις Πρυτανικές Αρχές, στο Διδακτικό, Ερευνητικό και Διοικητικό προσωπικό, και βεβαίως στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Αυτή είναι  η πιο συντριπτική απάντηση στις κατάπτυστες, σκοταδιστικές επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας το Πανεπιστήμιο και οι λειτουργοί του.

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνον ο μεγαλύτερος οικονομικός, αναπτυξιακός και πολιτισμικός πνεύμονας της πόλης, ούτε μόνον ο φορέας που έβαλε τη σφραγίδα του στην αστική αναγέννηση και την επανάχρηση εμβληματικών της κτιρίων.

Το Πανεπιστήμιο είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης και ο κύριος φορέας μετασχηματισμού της. Και θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή της, αν η πόλη, αντί να πλημμυρίζει από μίσος, φθόνο και υστερικά διχαστικό λόγο, επιλέξει να πρωταγωνιστήσει στη νέα ιστορική εποχή της τέταρτης τεχνολογικής επανάστασης και της «Νέας Πράσινης Συμφωνίας».

Οι δυνάμεις στην τοπική κοινωνία υπάρχουν. Καιρός να πάρουν τη σκυτάλη.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση