Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Π. Σκοτινιώτης: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Βόλου
Π. Σκοτινιώτης: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Βόλου

Π. Σκοτινιώτης: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Βόλου

Ο πλημμυρίζει από μίσος, φθόνο και υστερικά διχαστικό λόγο 

Μέσ στο 3% των κλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την τελευταία χρονιά αέβηκε κατά 104 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη δυαμική σε σχέση με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις Πρυτανικές Αρχές, στο Διδακτικό, Ερευνητικό και Διοικητικό προσωπικό, και βεβαίως στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Αυτή είναι  η πιο συντριπτική απάντηση στις κατάπτυστες, σκοταδιστικές επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας το Πανεπιστήμιο και οι λειτουργοί του.

Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνον ο μεγαλύτερος οικονομικός, αναπτυξιακός και πολιτισμικός πνεύμονας της πόλης, ούτε μόνον ο φορέας που έβαλε τη σφραγίδα του στην αστική αναγέννηση και την επανάχρηση εμβληματικών της κτιρίων.

Το Πανεπιστήμιο είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης και ο κύριος φορέας μετασχηματισμού της. Και θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή της, αν η πόλη, αντί να πλημμυρίζει από μίσος, φθόνο και υστερικά διχαστικό λόγο, επιλέξει να πρωταγωνιστήσει στη νέα ιστορική εποχή της τέταρτης τεχνολογικής επανάστασης και της «Νέας Πράσινης Συμφωνίας».

Οι δυνάμεις στην τοπική κοινωνία υπάρχουν. Καιρός να πάρουν τη σκυτάλη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση