Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΠΗΛΙΟ / Π.Π.Μ.: Το Πήλιο πρέπει να σωθεί από τους αναπτυξιομανείς
Π.Π.Μ.: Το Πήλιο πρέπει να σωθεί από τους αναπτυξιομανείς

Π.Π.Μ.: Το Πήλιο πρέπει να σωθεί από τους αναπτυξιομανείς

Αφού «ασέλγησαν κατ’ εξακολούθησιν» πάνω στο «σώμα» του Πηλίου, αφού δεν αντέδρασαν όταν παράνομα επεκτάθηκαν τα όρια των οικισμών του Πηλίου ώστε να ενώνονται ολόκληρα χωριά μεταξύ τους, όταν κάθε γη υψηλής παραγωγικότητας μετατράπηκε σε οικόπεδο, όταν το άρχισε να γεμίζει με «οριζόντιες πολυκατοικίες», τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» γιατί ακυρώθηκε, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η « του Πηλίου».

Η αυστηρότητα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας οφείλεται σίγουρα και στο αχαλίνωτο τσιμεντάρισμα του φυσικού περιβάλλοντος του Πηλίου. Κάποιοι δε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το σώθηκε, από το «» του χτισίματος των οριζόντιων πολυκατοικιών και το τσιμέντο παντού, μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία , με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδίωξε και πέτυχε, να σταματήσει μια ανοιχτή πληγή στο Πήλιο, με τη μορφή των οριζόντιων πολυκατοικιών.

Ας κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι «ασέλγησαν» πάνω στο Πήλιο, ας δουν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας πρωτοτυπίας της χώρα μας, δηλαδή την εκτός σχεδίου δόμηση, ας δουν τις του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών του Πηλίου και ας σκεφτούν αν το μέλλον είναι σύμφωνο με την στρεβλή «», όπως την αντιλαμβάνονται οι υπερασπιστές της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην ήπια ανάπτυξη του Πηλίου, της και της χώρας μας, γιατί το μόνο κεφάλαιο της Ελλάδας, που έχει σίγουρα στο μέλλον, είναι η διατήρηση τους περιβάλλοντος αλώβητου από τους αναπτυξιομανείς.

Είναι γεγονός ότι η μόνη αναπτυσσόμενη «βιομηχανία» στη χώρα μας είναι πλέον ο τουρισμός. Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επικοινωνία Αγοραστού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ #ΠαλαιοφάρσαλοςΚαλαμπάκα - https://t.co/G8LZQIJ28H -

  • Χρηματοδότηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας με 2 εκατ. ευρώ - https://t.co/0a7j39rMj6… -

  • Σύλληψη αλλοδαπού με #κοκαΐνη και κάνναβη #κοκαΐνη - https://t.co/zphxzPNYMU -

"Αλιεύοντας" την είδηση