Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π.Π.Μ.: Μπρος τσίρκο, πίσω δέντρα
Π.Π.Μ.: Μπρος τσίρκο, πίσω δέντρα

Π.Π.Μ.: Μπρος τσίρκο, πίσω δέντρα

«Έχουμε γίνει τσίρκο» σε υτή την πόλη. Κι μάλλον «είμαστε για τα πανηγύρια»! Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας είχε καταγγείλει πριν λίγες μέρες ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου κατακρεούργησε και έκοψε πλήθος ευκαλύπτων πέριξ του Εκθεσιακού Κέντρου Βόλου. Τώρα αποκαλύφθηκε η σκοπιμότητα αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος. Είναι η εγκατάσταση, στην έκταση αυτή, ενός τσίρκο.

Το ότι πρώτα εγκαταστάθηκε το τσίρκο και μετά έλαβε τη σχετική απόφαση η , είναι μια λεπτομέρεια για μια Δημοτική Αρχή που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες. Τσίρκο χωρίς ζώα, λέει. Γιατί; Μήπως γιατί υπάρχουν τέτοια στην πόλη μας;

Δυστυχώς αυτή τη Δημοτική Αρχή έχουμε. Τα ίδια είχε κάνει και παλιότερα στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου.

Χωρίς να έχει φυτέψει ούτε ένα , στα τρία και περισσότερα χρόνια της θητείας της, έχει εξαπολύσει πογκρόμ στα δέντρα της πόλης, αδιάκριτα, σε πλατάνους, σε ευκαλύπτους και σε κάθε άλλο , στο οποίο εξαντλείται το μίσος της Δημοτικής Αρχής για το .

Σε μια πόλη με έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που τα ενισχύει επάξια η ΑΓΕΤ.

Μια Δημοτική Αρχή που, το ξαναλέμε, έχει σχέση με το περιβάλλον «όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο»!

Τώρα θυμήθηκαν το Πήλιο;

Αφού «ασέλγησαν κατ' εξακολούθησιν» πάνω στο «σώμα» του Πηλίου, αφού δεν αντέδρασαν όταν παράνομα επεκτάθηκαν τα όρια των οικισμών του Πηλίου ώστε να ενώνονται χωριά μεταξύ τους, όταν κάθε γη υψηλής παραγωγικότητας μετατράπηκε σε , όταν το Πήλιο άρχισε να γεμίζει με «οριζόντιες πολυκατοικίες», τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» γιατί ακυρώνεται, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η «ανάπτυξη του Πηλίου». Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το Πήλιο σώθηκε, από το «μπαράζ» του χτισίματος των οριζόντιων πολυκατοικιών, μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης. Ποια είναι άραγε η ανάπτυξη του Πηλίου τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια;

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδίωξε και πέτυχε, να σταματήσει μια ανοιχτή πληγή στο Πήλιο, με τη μορφή των οριζόντιων πολυκατοικιών. Ας κάνουν την αυτο τους όσοι «ασέλγησαν» πάνω στο Πήλιο, ας δουν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας πρωτοτυπίας της χώρα μας, δηλαδή της εκτός σχεδίου ς, ας δουν τις του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών του Πηλίου και ας σκεφτούν αν το μέλλον είναι σύμφωνο με την «ανάπτυξη», όπως την αντιλαμβάνονται οι υπερασπιστές της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην ήπια ανάπτυξη του Πηλίου, της Μαγνησίας και της χώρας μας, γιατί το μόνο κεφάλαιο της Ελλάδας, που έχει σίγουρα προβολή στο μέλλον, είναι η διατήρηση τους περιβάλλοντος αλώβητου από τους αναπτυξιομανείς. Ας δούμε ότι η περισσότερο αναπτυσσόμενη «βιομηχανία» στη χώρα μας είναι πλέον ο τουρισμός.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση