Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π.Π.Μ.: Κυρία ΑΓΕΤ, «σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»
Π.Π.Μ.: Κυρία ΑΓΕΤ, «σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»

Π.Π.Μ.: Κυρία ΑΓΕΤ, «σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»

Κυρί ΑΓΕΤ, «σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ». Με πληρωμένες ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο η ΑΓΕΤ εκτοξεύει απειλές κατά όσων είναι αντίθετοι, όχι στη λειτουργία της, αλλά στην επιμονή της να καίει και πετ κοκ, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της. Οι πολίτες του Βόλου έχουν πλέον καταλάβει τους κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία τους η καύση σκουπιδιών.

Η ΑΓΕΤ είναι μια βιομηχανία η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη του Βόλου και η δραστηριότητά της επηρεάζει άμεσα το περιβάλλον και τους πολίτες της. Και μάλιστα όταν στην πόλη του Βόλου έχουν διαπιστωθεί αυξημένα τα καρκίνου  σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κανένας δεν έχει τη διάθεση να δυσφημίσει την ΑΓΕΤ. Είναι η ίδια που εργάζεται για αυτό. Στην προσπάθειά της μάλιστα να αμυνθεί, εκτοξεύει απειλές σε όσους «…παραπλανούν την κοινή γνώμη διαδίδοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την εταιρεία και τη λειτουργία της…».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει «συγκεκριμένα άτομα» και δείχνει να αγνοεί, ηθελημένα φυσικά, ότι όλοι σχεδόν οι της περιοχής μας έχει έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών.

Αυτό δε αφορά προφανώς και την συν σκουπιδιών στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ.

Ισχυρίζεται, η ΑΓΕΤ, ότι τηρεί απαρέγκλιτα τη νομιμότητα όταν οι ίδιοι οι πολίτες έχουν υποδείξει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας τη μη εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων υποδοχής και αποθήκευσης των υλικών που έρχονται με καραβιές από ύποπτες περιοχές και με άγνωστο σε εμάς περιεχόμενο.

Όλα αυτά όμως η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει πως δεν τα βλέπει και κάνει πως δεν τα καταλαβαίνει, όπως ακριβώς η στρουθοκάμηλος, χορηγώντας έτσι συγχωροχάρτι στην ΑΓΕΤ. Ας καταλάβει λοιπόν η ΑΓΕΤ ότι η συμπεριφορά της είναι αυτή που βλάπτει «την επαγγελματική τιμή, φήμη και αξιοπιστία της», όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και πανελλαδικά.

Εμείς γνωρίζουμε, αυτό που συνειδητά παραβλέπει η ΑΓΕΤ, ότι δηλαδή οι δεν μπορούν να καίνε με ασφάλεια RDF. Πολύ δε περισσότερο σχεδόν σκέτο πλαστικό, όπως απέδειξαν οι πολίτες (όχι η Περιφέρεια) όταν ακινητοποίησαν που μετέφερε, με τρόπο, την 1η Απριλίου 2017, υλικό προς καύση, το οποίο είχε έρθει τότε με .

Την δε επισφαλή καύση σκουπιδιών στις αναφέρει η μελέτη Μαρκάτου-Χριστόλη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που καμώνεται η ίδια πως αγνοεί. Αναμένουμε και εμείς, τα «πρόσφορα ένδικα μέσα» της ΑΓΕΤ με τα οποία πιστεύουμε ότι δεν θα δικαστούμε ουσιαστικά οι ίδιοι, αλλά η προφανώς η ΑΓΕΤ μπροστά στην κοινωνία του Βόλου, με όλες τις αλήθειες που θα αποκαλυφθούν εκεί, τις οποίες βέβαια γνωρίζει πρώτα και κύρια η ίδια.

Όσον αφορά εμάς: «σιγά μη κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε»!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση