Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π.Π.Μ.: Κανέναν δεν έπεισε ο κ. Φάμελλος
Π.Π.Μ.: Κανέναν δεν έπεισε ο κ. Φάμελλος

Π.Π.Μ.: Κανέναν δεν έπεισε ο κ. Φάμελλος

 

Τη γριά, όσο και αν τη φτιασιδώσεις, γριά θα μείνει. Προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να πείσει την κοινωνία του , ο κ. , ότι η γριά είναι νέα κοπέλα 20 χρονών. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένα δεν έπεισε ο κ. υπουργός, στο θέμα της , όσο ευκολόπιστος και αν είναι. Γιατί η αλήθεια είναι αμείλικτη.

Δεν έμαθε «επισήμως» ο κ. , ότι το φορτηγό που σταμάτησαν οι πολίτες την Κυριακή 1η Απριλίου στον περιφερειακό της Γορίτσας περιείχε σχεδόν αποκλειστικά πλαστικό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η ίδια η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που δεν είχε κανένα λόγο να ενοχοποιήσει την .

Αγνοεί επίσης ότι υπάρχει μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που επισημαίνει την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ.

Ξέρει όμως κάθε τι το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πολυεθνικής Lafarge, ο σοσιαλιστής υπουργός.

Οι πολίτες του δεν εξαπατούνται πλέον με κανένα φτιασίδωμα.

Ας μη ρίχνει της ευθύνες μόνο στην περιφέρεια για την ασύδοτη λειτουργία της ΑΓΕΤ.

Αυτός εξέδωσε την ΑΕΠΟ πέρυσι το Φεβρουάριο και αυτός θα την πάρει πίσω. Όσο είναι ακόμα υπουργός.

 

Tο  ΠΑΟΙΚΟ για την καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες

 Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) παρακολουθεί με ανησυχία τα γεγονότα που εξελίσσονται στο Βόλο, σχετικά με την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, αλλά και τις άλλες επίσης Ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες.

 

Η τεχνολογία που διαθέτουν οι τσιμεντοβιομηχανίες είναι κατάλληλη για την παρ τσιμέντου, αλλά όχι για την καύση σκουπιδιών.

 

Με την καύση αυτή απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα και το έδαφος καρκινογόνες ουσίες οι οποίες είναι επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών.

Επομένως η καύση RDF, SRF και άλλων συναφών υλικών πρέπει να απαγορευτεί άμεσα με την ανάκληση όσων σχετικών ΑΕΠΟ έχουν εκδοθεί.

Ακόμα χειρότερα όταν καίγεται, κατά κύριο λόγο, πλαστικό, όπως αποκάλυψε με τον αγώνα της η στο Βόλο με τη δράση της.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου οφείλει να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την κατασκευή εργοστασίου παρς SRF, πράξη που αντιστρατεύεται στα συμφέροντα και την υγεία των πολιτών του Βόλου.

Όλες οι επιδημιολογικές μελέτες που έχουν γίνει διεθνώς, ακόμα και όταν η καύση σκουπιδιών γίνεται σε ειδικούς κλιβάνους, απέδειξαν ότι οι συνέπειες στους πολίτες των γύρω περιοχών ήταν σοβαρές και έντονες. Αυτό είναι επομένως επικίνδυνο ιδιαίτερα για τις τσιμεντοβιομηχανίες που λειτουργούν πλησίον κατοικημένων περιοχών.

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλο να ανακαλέσει όλες τις ΑΕΠΟ που δίνουν το δικαίωμα σε τσιμεντοβιομηχανίες να καίνε RDF,SRF, σκουπίδια κ.λπ.

Να εφαρμόσει άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, καθώς και τα Περιφερειακά και Τοπικά Σχέδια. Τα σκουπίδια πρέπει να ανακυκλώνονται και να αξιοποιούνται και όχι να καίγονται.

"Αλιεύοντας" την είδηση