Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π.Π.Μ.: Η Περιφέρεια είναι μαζί με τους πολίτες στον αγώνα τους κατά της καύσης σκουπιδιών;
Π.Π.Μ.: Η Περιφέρεια είναι μαζί με τους πολίτες στον αγώνα τους κατά της καύσης σκουπιδιών;

Π.Π.Μ.: Η Περιφέρεια είναι μαζί με τους πολίτες στον αγώνα τους κατά της καύσης σκουπιδιών;

Η Περιβλλοντική Πρωτοβουλί , σχετικά με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη έχει να δηλώσει τα εξής:

1)           Θέλουμε την Περιφέρεια Μαγνησίας δίπλα μας και όχι απέναντί μας.

2)           Με τις δηλώσεις τους, ο κ. Αγοραστός και η κ. Κολυνδρίνη, τα παρουσίασαν όλα τέλεια, ενώ δεν υπήρξε κανένα στοιχείο αυτοκριτικής.

3)           Είναι γεγονός ότι στην αρχική ΑΕΠΟ για την καύση RDF από την ΑΕΤ η Περιφέρεια Θεσσαλίας γνωμοδότησε θετικά και δεν πρέπει να το αρνούνται, παραπλανώντας την κοινή γνώμη. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε δύο αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (2017 και 2018) ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΕΤ. Ε και; Τί νόημα έχουν αποφάσεις χωρίς αγώνα και επομένως χωρίς αποτέλεσμα. Ο καρκίνος εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το Βόλο.

4)           Τι έχει μεγαλύτερη αξία, μια σπασμένη πόρτα ή η υγεία των πολιτών; Η ουσία είναι στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρουσιάζει ο Βόλος, κυρίως τους χειμερινούς μήνες και τα αυξημένα τα καρκίνου που παρουσιάζει, τα οποία θα επιδεινωθούν με την καύση πλαστικών από την ΑΓΕΤ, λόγω των καρκινογόνων ουσιών που διαχέονται στο πολεοδομικό συγκρότημα.

5)           Έχουμε επαινέσει και το πιστεύουμε, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρηματοδότηση της επιδημιολογικής μελέτης του Θεσσαλίας. Ας μην κρύβεται όμως η Περιφέρεια πίσω από το δάχτυλό της για τη μη ύπαρξη σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ρίχνοντας τα βάρη στο αρμόδιο Υπουργείο. Όταν ο Περιφερειάρχης δηλώνει ότι έκανε 1 δισ. στο Βόλο, δεν βρέθηκαν μερικές χιλιάδες ευρώ για σταθμούς μέτρησης;

6)           Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και η Επιτροπή Πολιτών έκαναν ακτιβισμούς (είτε κακέκτυπα κατά τον κ. Περιφερειάρχη, είτε μη κακέκτυπα) εναντίον του κ. Φάμελλου για το έγκλημα που διέπραξε εναντίον του Βόλου. Τώρα όμως υπάρχει μια νέα Κυβέρνηση και φίλα προσκείμενη προς την Περιφερειακή Αρχή. Σχετικά θεωρούμε θετικό το ότι η κ. Κολυνδρίνη έκανε παρέμβαση στο νέο Υπουργό κ. Χατζηδάκη, αλλά περιμένουμε  ουσιαστικά αποτελέσματα και όχι «κακέκτυπα» παρεμβάσεων.

7)           Είναι άστοχο ο κ. Αγοραστός να μιλάει για «ιδιοτελή συμφέροντα», χωρίς να τα κατονομάζει. Γιατί το ίδιο θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί και για την ίδια την Περιφέρεια.

8)           Περιμένουμε ακόμα να κατονομάσει η κ. Κολυνδρίνη το ρυπαντή που γεμίζει την πόλη μυρωδιά πλαστικού, εκτός και αν είναι η ΑΓΕΤ και δυσκολεύεται.

9)           Σχετικά με το τελευταίο επεισόδιο που δημιουργήθηκε με το πλοίο που ξεφόρτωσε αγνώστου προέλευσης σκουπίδια στην ΑΓΕΤ, τί εννοεί η κ. Κολυνδρίνη όταν λέει ότι «κακώς ξεφορτώνεται rdf στο λιμάνι της ΑΓΕΤ»; Επίσης θεωρεί ότι έχει νόημα το πόρισμα των υπηρεσιών της να εκδίδεται όταν το πλοίο έχει ξεφορτώσει και αναχωρήσει από το λιμάνι της ΑΓΕΤ;

10)        Τέλος, συμφωνούμε με την κ. Κολυνδρίνη ότι «η ουσία είναι να σταματήσει το εργοστάσιο να καίει rdf», αλλά περιμένουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.

11)        Όσον αφορά την πλευρά των πολιτών ο θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Η Περιφέρεια θα είναι μαζί με τους πολίτες σε αυτό τον αγώνα;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση