Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π.Π.Μ.: Η διασπαστική και μοναχική πολιτική του ΚΚΕ
Π.Π.Μ.: Η διασπαστική και μοναχική πολιτική του ΚΚΕ

Π.Π.Μ.: Η διασπαστική και μοναχική πολιτική του ΚΚΕ

Πιστό στο δόγμα «ότι δεν ελέγχουμε το χτυπάμε», το ΚΚΕ επαναλαμβάνει, στον τοπικό τύπο της Κυριακής 9/4/, την επίθεση κατά της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, ανάμεσα σε άλλα και για την υπόθεση της επένδυσης της εταιρείας ENGAL, πριν μερικά χρόνια στο Βόλο.

Αυτή τη φορά δια του μέλους της Τ.Ε. Μαγνησίας Απόστολου Ριζόπουλου και παρά το γεγονός ότι δώσαμε τη σχετική απάντηση την προηγούμενη φορά, στα ανυπόστατα στοιχεία που παρατέθηκαν από το ΚΚΕ εν είδη μονταζιέρας. Είναι πλέον φα ότι μια τέτοια διασπαστική πολιτική εξυπηρετεί την ΑΓΕΤ και τα γνωστά «παπαγαλάκια» της.

Αντί λοιπόν το ΚΚΕ να ενισχύσει τις δύο μεγάλες κινητοποιήσεις των πολιτών του Βόλου στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ και την πορεία στους δρόμους του Βόλου, προτιμάει να διαβάλει την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και να πραγματοποιήσει δίκή του συγκέντρωση 70 περίπου ατόμων, πιστό στο δόγμα «όλοι μαζί και ο… ψωριάρης μόνος του»!

Στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της περασμένης Τετάρτης όλοι οι του Βόλου, πλην ΚΚΕ («Λακεδαιμονίων»), ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κομματικές τοποθετήσεις, ακριβώς στο πνεύμα που διέπει και τη λειτουργία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στον επερχόμενο κίνδυνο για την υγεία τους. Αυτό που τους ένωσε δεν είναι κάποιες κομματικές εντολές ή προτροπές, αλλά η ανάγκη για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της υγείας τους.

Ας συνεχίσει λοιπόν το ΚΚΕ το μοναχικό δρόμο του. Οι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν ποιό είναι αυτό που τους ενώνει και ποιό είναι αυτό που επιχειρεί να τους χωρίσει, για ένα πρόσκαιρο και αμφίβολο κομματικό όφελος.

Υπερασπίζοντας την ΑΓΕΤ και την καύση σκουπιδιών

Ο αν. Σωκρ. συνέχισε τη γνωστή γραμμή υπεράσπισης της ς ΑΓΕΤ, την προηγούμενη εβδομάδα στη βουλή, όταν, σε ερώτηση του Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου υποστήριξε ότι θα τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και θα γίνονται συχνοί έλεγχοι. Άλλωστε, όπως είπε, είμαστε υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξουμε τα της ΑΓΕΤ σε πιο «εναλλακτικά».

Ποιος όμως ορίζει τα πλαστικά και τη λυματολάσπη ως «εναλλακτικό καύσιμο»; Πάνω από 500.000 τόνους «εναλλακτικών καυσίμων» θα κάψει η ΑΓΕΤ και το μόνο που έχουμε είναι η διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα τηρηθεί ο νόμος! Πώς; Όπως τηρήθηκε μέχρι σήμερα; Επίσης, τονίζεται ιδιαίτερα, ότι οι επιβεβλημένοι έλεγχοι θα διπλασιαστούν! Δηλαδή από 4 το χρόνο θα γίνουν 8!!! Και για να μη νομίσει κανείς ότι Υπουργός και ΑΓΕΤ μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» θα δημιουργηθεί «Ειδική Υπηρεσία» για να ελέγχει την ΑΓΕΤ και τα σκουπίδια που καίει. Το όνομα αυτής «Ανεξάρτητος Ελεγκτικός Μηχανισμός». Ένας μηχανισμός στην υπηρεσία του πολίτη που θα ελέγχει καθημερινά(!!!) την ΑΓΕΤ και το τι καίει…

Πραγματικά ποιους πάνε να δουλέψουν;

Έχει δίκιο ο υπουργός ότι με την καύση των σκουπιδιών μειώνονται οι εκπομπές σε αέρια του θερμοκηπίου, αλλά γιατί δεν μας λέει ότι αυξάνονται οι εκπομπές σε , φουράνια, πτητικό υδράργυρο και θάλλιο, καρκινογόνες δηλαδή ουσίες. Επίσης παραπληροφορεί τον κόσμο, γιατί πρόστιμα θα πληρώνουμε επειδή δεν μειώσαμε γενικά τις εκπομπές σε CO2 και όχι γιατί δεν καίμε RDF. Τελικά η ΑΓΕΤ δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει η ίδια όταν έχει τόσο καλούς υποστηρικτές.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της καύσης αυτών των καρκινογόνων υλικών. Εμείς έχουμε γνώμονα την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας και αυτοί το κέρδος και την αύξησή του. Καλούμε τους πολίτες του Βόλου να αντιδράσουν σε αυτήν την επιχειρούμενη μετατροπή της πόλης μας σε θάλαμο αερίων. Για το λόγο αυτό σύντομα θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση