Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Π.Π.Μ.: Άνθρακες (διοξίνες) ο θησαυρός!!!
Π.Π.Μ.: Άνθρακες (διοξίνες) ο θησαυρός!!!

Π.Π.Μ.: Άνθρακες (διοξίνες) ο θησαυρός!!!

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία διαβάζοντας την αυτοψίας του στις εγκαταστάσεις της , που πραγματοποιήθηκε στις 29/03/2017, έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1) Αναρωτιόμαστε αν το κράτος ελέγχει την ΑΓΕΤ ή η ΑΓΕΤ τον εαυτό της, αφού τα πάντα, δηλαδή μετρήσεις, πιστοποιητικά κλπ. ζητούνται από την ίδια την ΑΓΕΤ, κατά το «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», χωρίς το κράτος να κάνει το ίδιο οποιαδήποτε μέτρηση ή έλεγχο!

2) Αναρωτιόμαστε επίσης τί προσέφερε η «αυτοψία» αφού όλες οι «διαπιστώσεις» ήταν γραφειοκρατικού χαρακτήρα και τα όσα ζητήθηκαν από την ΑΓΕΤ θα μπορούσαν να ζητηθούν από οποιοδήποτε γραφείο της Περιφέρειας, χωρίς να μπουν στον κόπο οι υπηρεσιακοί παράγοντες να επισκεφτούν το εργοστάσιο.

3) Πόσο καιρό χρειάζεται η ΑΓΕΤ για να «προσκομίσει» τα ζητηθέντα έγγραφα, τα οποία εντός 2 το πολύ ημερών έπρεπε να κατατεθούν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας (εκτός και αν έχουν ανάγκη κάποιου είδους «μαγείρεματος»), δεδομένου ότι η «αυτοψία» έγινε στις 29/03/2017 και η αυτοψίας δημοσιεύτηκε στις 13/04/2017!!! Μετά δηλαδή από 15 ολόκληρες μέρες!!!

4) Αναρωτιόμαστε αν οι υπηρεσιακοί παράγοντες ρώτησαν τα στελέχη της ΑΓΕΤ αν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι κατάλληλες για ακίνδυνη καύση RDF και λοιπών καρκινογόνων ουσιών; Όχι πως θα έπαιρναν οπωσδήποτε ειλικρινή απάντηση, αλλά θα έπαιρναν πάντως κάποια απάντηση, που η ίδια η εταιρεία απαξιεί μέχρι σήμερα να δώσει στους δικαιολογημένα αγωνιούντες «ιθαγενείς» της πόλης του Βόλου.

5) Τους του Βόλου απασχολεί όμως η καταλληλότητα ή μη του εργοστασίου να κάψει ακίνδυνα σκουπίδια. Αυτό αποτελεί βέβαια και την «ταμπακέρα» του προτος. Αυτό θα μας πουν ότι δεν προβλέπεται από τις Αποφάσεις Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων της ΑΓΕΤ και άρα δεν θα εξεταστεί! Άρα η ΑΓΕΤ θα βελτιώσει μόνο τους ταινιόδρομους τροφοδοσίας των κλιβάνων για να καίει περισσότερο RDF, ενώ θα το καίει σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις!

6) Οι όψιμες αυτοψίες δύο υπηρεσιακών επιτροπών, αποδεικνύουν ότι κανένας έλεγχος δεν ασκούνταν στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και προφανώς και σε κάθε άλλο εργοστάσιο. Επομένως η κοινωνία του Βόλου δεν μπορεί να εμπιστεύεται ένα κράτος με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μάλιστα όταν η καύση RDF θα εκλύει ιδιαίτερα .

Την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και τους πολίτες του Βόλου, δεν τους ενδιαφέρει να διαπιστωθεί μόνο αν το τάδε ή το δείνα πιστοποιητικό είναι ή δεν είναι το πρέπον ή αν αυξήθηκαν οι ταινιόδρομοι(!!!), αλλά η καταλληλότητα των κλιβάνων για ακίνδυνη καύση, γιατί αυτό είναι η «ταμπακέρα» που έχει να κάνει με την υγεία τους, αλλά και την ίδια τους τη !

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση