Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ομιλία με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ορθού
Ομιλία με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ορθού

Ομιλία με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ορθού

Το ”Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών” και ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος μας προσκαλούν την Τετάρτη 23 οεμβρίου 2016 στην του καθηγητή χειρουργικής του Θεσσαλίας κου Ευάγγελου Αθανασίου, ογκολόγου συνεργάτη του ”ΙΑΣΩ” Θεσσαλίας με θέμα ” Καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού : Μηνύματα αισιοδοξίας ή επιφύλαξης; ”, στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 στις 19:00.

Ο Ιατρός Ευάγγελος Αθανασίου είναι Ομότιμος καθηγητής της Γενικής Χειρουργικής του Θεσσαλίας, τέως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ς και συνεργάζεται σήμερα με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στη . Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου τελείωσε το και . Ακολούθως έλαβε το πτυχίο της Γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταρχάς και το πτυχίο της Ιατρικής σχολής Αθηνών ακολούθως καθώς και διδακτορικό στη ίδια Ιατρική σχολή. Έλαβε κατόπιν εξετάσεων την αναγνώριση του Πτυχίου Ιατρικής από την Αμερικανική κυβέρνηση (ECFMG) το 1983. Μέρος της ειδικότητας της γενικής χειρουργικής το περάτωσε σε Νοσοκομεία των Αθηνών και το υπόλοιπο σε δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Nottingham στην Αγγλία. Μετά την επιστροφή του από την Αγγλία εξελέγη επίκουρος καθηγητής της Γενικής χειρουργικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1994. Έλαβε δύο από το εφοπλιστικό Ιδρυμα «Μαρία Παντελής Λαιμός».

Α) Έργο : 1) Μεγάλος αριθμός διαλέξεων και δημοσιεύσεων ιατρικού-κοινωνικού χαρακτήρα σε συλλόγους και στον τύπο. 2) Εκπαίδευση σε σεμινάρια ακτίνων λέιζερ στην Ισπανία και τραυματιολογίας. 3) Εμπειρία σε εργαστήρια παθολογοανατομίας (πανεπιστήμιο του Nottingham), ορμονικών υποδοχέων καρκίνου του μαστού (στον Άγιο Σάββα Αθηνών). 4) Πρόσθετη χειρουργική εμπειρία εκτός της γενικής χειρουργικής στην Ουρολογία και ορθοπαιδική. 5) Διοργάνωσε 12 σεμινάρια-συνέδρια και συνέβαλε στην διοργάνωση επιπλέον επτά σεμιναρίων κατά χρόνο διεύθυνσης του της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 6) Προήδρευσε σε μεγάλο αριθμό στρογγυλών τραπεζών σε ιατρικά συνέδρια με διάφορα θέματα σχετικά με την  γενική Χειρουργική και Χειρουργική Ογκολογία καθώς επίσης σε διακεκριμένων Ελλήνων και Ξένων ομιλητών.

7) Παρουσίασε περισσότερες από 30 εισηγήσεις χειρουργικών – Ογκολογικών θεμάτων.

Β) Πανεπιστημιακή  Διδασκαλία :

Δίδαξε σε 3ετείς, 4ετείς  και 6ετείς φοιτητές της Ιατρικής από το 1994 μέχρι την αφυπηρέτηση του από το Πανεπιστήμιο το 2015, τα μαθήματα της Χειρουργικής Σημειολογίας και Χειρουργικής.

Υπήρξε μέλος επιτροπών σε περισσότερες από 15 διδακτορικές διατριβές.

Γ) Συγγραφικό – ερευνητικό έργο :

Μετέφρασε στην Ελληνική τρία ξενόγλωσσα συγγράμματα (από την Αγγλική)

Έχει μεγάλο αριθμό Ελληνικών και ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε έγκυρα Ιατρικά περιοδικά.

Είναι μέλος σε περισσότερες από 15 Ελληνικές και διεθνείς Ιατρικές εταιρείες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση