Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Οικονομικό πλήγμα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τον κορωναϊό
Οικονομικό πλήγμα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τον κορωναϊό

Οικονομικό πλήγμα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τον κορωναϊό

               του

Αριστείδη  Σαββάκη

αντιδήμαρχο  Οικονομικών

αρόεδρο β Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Η πανδημία του κορωναϊού έφερε την επιβεβλημένη της κυβέρνησης να κλείσει μια σειρά επιχειρήσεις για να περιορισθούν οι συνέπειες από την απρόβλεπτη εξάπλωση του ιού. Η , δημιουργεί σοβαρά προτα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομέ του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν ή που υπολειτουργούν, καθώς και για τους εργαζόμενους τους, γιατί διαφορετικά το οικονομικό πλήγμα θα είναι πολύ μεγάλο για την Ελληνική Οικονομία.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αφορούν:

  • Την καταβολή από το Κράτος ενός επιδόματος που να καλύπτει και τις ασφαλιστικές τους εισφορές όσων απασχολούνται στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση του Κράτους. Με αυτό τον τρόπο θα προστατευθεί το εισόδημα αλλά και οι παροχές υγείας και σύνταξης των εργαζομένων

  • Την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών που αναγκαστικά έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και αυτών που οι επιχειρήσεις τους υπολειτουργούν. Σημαντική πρέπει να είναι η ενίσχυση προς τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που εκτός από την περίοδο του Πάσχα πιθανόν να χάσουν και μεγάλο μέρος ή και όλη την τουριστική περίοδο. Επιπλέον θα πρέπει άμεσα να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα όπως ζητά και ο Εμπορικός .

  • Την αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τις Εφορίες και τα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που διαρκούν τα αναγκαστικά μέτρα.

  • Την αναβολή ς των δανειακών υποχρεώσεων (επιχειρηματικά, στεγαστικά δάνεια)προς τις Τράπεζες καθώς και την διαφορετική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

  • Τη μη διακοπή ρεύματος, τηλεφώνου και φυσικού αερίου σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλόμενων ποσών με δυνατότητα παροχής ευνοϊκών ρυθμίσεων από τις αντίστοιχες εταιρείες .

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των επιστημόνων και στις αποφάσεις της Πολιτείας προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ς του κορωνοϊού. Για να ανταπεξέλθουν όμως οι επιχειρήσεις σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει το Κράτος να τις ενισχύσει με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για την ήδη βαριά νοσούσα εθνική μας .

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση