Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Oικολόγοι Πράσινοι: Θετικό γεγονός η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης
Oικολόγοι Πράσινοι: Θετικό γεγονός η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης

Oικολόγοι Πράσινοι: Θετικό γεγονός η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης

Χρειάζεται περεταίρω σχεδιασμός και τόλμη για τα επόμενα βήματα

Με την κοινή υπουργική των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, , έγινε επιτέλους το δεύτερο βήμα για την αποκατάσταση της «ιστορικής αλήθειας», μετά το περσινό πρώτο, με την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, φυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και το οποίο είχε συκοφαντηθεί και δαιμονοποιηθεί.

Οι Πράσινοι θεωρούμε μεν εξαιρετικά θετικό το γεγονός, υποστηρίζουμε όμως ότι πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά επιπλέον κανονιστικών πράξεων όπως η δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, , διάθεση και γύρω από την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Πιστεύουμε δε ότι η είναι έτοιμη και για ένα τρίτο βήμα, αυτό της νομοθετικής ρύθμισης της ευφορικής χρήσης της, για την υλοποίηση του οποίου είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους υπουργούς και άλλους για την προώθηση των θέσεών μας.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, επισήμανε χαρακτηριστικά: “Η νέα Υπουργική για την ιατρική χρήση της κάνναβης είναι ένα ακόμα θετικό βήμα. Χρειάζεται ακόμα όμως πιο ολοκληρωμένος σχεδιασμός με τόλμη και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθούν και τα επόμενα βήματα στο θέμα αυτό”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση