Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Οι πολίτες και οι φορείς της πόλης του Βόλου σε μέτωπο κατά της καύσης σκουπιδιών
Οι πολίτες και οι φορείς της πόλης του Βόλου σε μέτωπο κατά της καύσης σκουπιδιών

Οι πολίτες και οι φορείς της πόλης του Βόλου σε μέτωπο κατά της καύσης σκουπιδιών

 

Επικοινωνούμε μαζί σας σε συνέχεια της πρώτης μας συνάντησης με εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων της πόλης του Βόλου τη Δευτέρα 20-11-2018 στην οποία επιβεβαιώθηκαν τα κοινά μας αιτήματα – όπως εκφράστηκαν στο μαζικό στις 5 Μαΐου 2018 (ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον και ΑΙ στην ανακύκλωση και στην ποιότητα ζωής).

Εκφράστηκε η ανάγκη η κοινή αγωνία μας να διατρανωθεί μέσω της ς μας και της συσπείρωσής μας σε κοινό μέτωπο, ώστε να προτάξουμε πιο δυναμικά την αντίθεσή μας στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ-Lafarge και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF και γενικά σε κάθε στοιχείο που επιβαρύνει το περιβάλλον της πόλης μας. Γιατί όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες, ως πολίτες και ως που εκπροσωπούν πολίτες, εφόσον είναι κοινή η διαπίστωση ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος θα βλάψει την τοπική οικονομία μέσω των επιπτώσεων που θα υποστούν ο τουρισμός, ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας.

Μετά το γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων, των συλλόγων και των συλλογικοτήτων της πόλης του Βόλου η Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών  προσπαθώντας να συνθέσει και να ιεραρχήσει τις προτάσεις προτείνει:

  • Μαζικό Πανεκπαιδευτικό-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, πολιτών και μαζικών φορέων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και κήρυξη Γενικής Τοπικής Απεργίας. Στόχος είναι εκείνη τη μέρα να νεκρώσει η οικονομία της πόλη μας (να κλείσουν καταστήματα και επιχειρήσεις) στέλνοντας ένα ηχηρό κατά της καύσης σκουπιδιών. Η συγκέντρωση συμβολικά θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο του Βόλου και θα καταλήξει με πορεία προς την ΑΓΕΤ.
  • ομικές ενέργειες κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.
  • Απαίτηση από την Θεσσαλίας να εγκαταστήσει σύστημα μόνιμων και διαρκών μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της συσσωρευμένης ρύπανσης στο έδαφος περιμετρικά της ΑΓΕΤ, ώστε να διαπιστωθεί η εξέλιξη του φαινομένου.
  • Ζητούμε τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον . Εφόσον υπάρξει άρνηση θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε από κοινού ένα τέτοιο δημοψήφισμα μαζί με τις δημοτικές εκλογές.
  • Τέλος, θα παρουσιαστεί σε πολίτες και φορείς της πόλης μας η πρόταση της Επιτροπής για την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών και θα ακολουθήσει συζήτηση, ώστε να προταθεί ένα συνολικό σχέδιο για το μέλλον μέσα από ζύμωση ιδεών και προτάσεων μεταξύ μας.

Σας καλούμε σε μία δεύτερη συνάντηση τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη και ώρα 19.00 στην αίθουσα ΣΑΚΕ (Ημιόροφος, μπαίνοντας από Ιάσονας δεξιά στις σκάλες) στο κτήριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου, όπου θα μας μεταφέρετε τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο πλαίσιο των συλλογικών σας οργάνων ώστε να οργανώσουμε τις παραπέρα κοινές μας ενέργειες.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση