Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » O βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας
O βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

O βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

 

Γιορτάζουμε και φέτος στις 8 Μαρτίου την Ημέρα της Γυναίκας, την επέτειο που έχει τις ρίζες της στις αρχές του εικοστού αιώνα στις διαμαρτυρίες των γυναικών για ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου.

Η Ημέρα αυτή  καθιερώθηκε από τον το 1977 σε ανάμνηση  της μεγάλης ς των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας  στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1857 για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δεν αποτελεί μια εμπορική γιορτή, αλλά μια γιορτή  και ημέρα τιμής ως προς τον ρόλο και την προσφορά της ς στην εργασία, την κοινωνία, τις επιστήμες, την . Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την ανάδειξη της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

Η επίσημα μπορεί να τιμάται μόνο μια φορά το χρόνο, η πολυδιάστατη όμως προσφορά της είναι καθημερινή και σίγουρα όχι μετρήσιμη. Τιμούμε και αναγνωρίζουμε την μεγάλη συνεισφορά της και τον πολλαπλό της ρόλο: ως εργαζόμενη, , σύζυγο και φίλη. Τιμούμε την καθημερινή ηρωίδα που ανυστερόβουλα διεκδικεί τα δικαιώματά της και που ειδικά σήμερα που υπό εξαιρετικά  δύσκολες συνθήκες η κοινωνία μας δοκιμάζεται, αυτή συνεχίζει να αγωνίζεται με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.

Σήμερα αποδίδοντας ετήσιο φόρο τιμής στις απανταχού γυναίκες όλου του κόσμου, η επέτειος αναδεικνύει τον ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ς και μας θυμίζει πως, παρά τις σημαντικές τους κατακτήσεις, είναι πολλά ακόμη που πρέπει να ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.

Γι' αυτό και η ειδική φροντίδα της πολιτείας προς την γυναίκα, την άνεργη και την εργαζόμενη, προς την , την πολύτεκνη και την μόνη, και η διασφάλιση της θέσης που της αρμόζει στην κοινωνία για την συνεχή προσφορά της, αποτελεί δικαίωμα αλλά και ζήτημα κοινωνικής συνοχής, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια την . Ας φροντίσουμε λοιπόν η σημερινή ημέρα να μην χάσει το νόημά της και να παραμείνει ισχυρή η σημασία της καθιέρωσης της επετείου για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των αγώνων των γυναικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση