Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του
Ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του

Ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του

Της Θάλειας Στάχτου προέδρου του Συλλόγου

Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Μαγνησίας                                

 

Τι συνδικαλισμό χρειάζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στους Δήμους της Μαγνησίας;

Ποιους συνδικαλιστές χρειάζονται οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι την ερχόμενη βδομάδα καλούνται με την ψήφο τους να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τους αντιπροσώπους στις Ομοσπονδίες μας;

«Η κολασμένη τριετία» που μεσολάβησε, με τις κυβερνητικές  πολιτικές και τις αντιδραστικές δημοτικές αρχές να επιτίθενται στον κλάδο μας, δίνει τα διδάγματα και τις απαντήσεις, κάνει ξεκάθαρο τον ρόλο του καθενός και της καθεμιάς.

Έχοντας την πρώτη ευθύνη και κοιτάζοντας τους συναδέλφους μας στα μάτια ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους γιατί:

Σήμερα έχουμε ένα Σύλλογο ουσιαστικά πρωταγωνιστή στους αγώνες του κλάδου, πανταχού παρόντα στα «μικρά» και τα «μεγάλα» θέματα που μας απασχολούν. Χωρίς «φανφάρες» και πολιτικολογίες του αέρα ορισμένων , που συνήθως κρύβουν προσωπικά παιχνίδια συναλλαγής και εξαργυρώνουν  με τα κουπόνια του κόμματος τις «» που προσφέρουν αυτοί οι «συνδικαλιστές».

Ένα Σύλλογο που έχει χειροπιαστά για τους ίδιους τους δημοτικούς  υπαλλήλους(κλαδικά, θεσμικά, μισθολογικά), αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα και εξασφαλίζοντας  την στήριξη της κοινής γνώμης.

Σήμερα έχουμε ένα Σύλλογο – όχι «» αλλά με : νοικοκυρεμένο , με την έδρα του, με ξεκάθαρο και αυξημένο ταμείο , παρά τη φυσική μείωση μελών και τα δικαστικά «χτυπήματα» δημοτικών αρχών, διαφανές , στήριγμα πραγματικό  των συναδέλφων που έχουν ανάγκη, με  τακτοποιημένο μητρώο ενεργών και ενήμερων μελών.

Ένα σύλλογο που φθάνει καθημερινά  στα πέρατα του νομού, βρίσκεται δίπλα  στο προσωπικό πρόβλημα υγείας ή ανάγκης του κάθε  συναδέλφου.

Σήμερα έχουμε ένα Σύλλογο ενότητας και αλληλεγγύης των μελών του. Όταν αντιμετωπίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ή τις διώξεις συγκεκριμένων δημοτικών αρχών ορισμένοι με το πρόσχημα της αντιπολίτευσης παίζουν  το ρόλο της «πέμπτης» φάλαγγας, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα, αλλά με κόστος για την δύναμή του συλλόγου μας. Δεν μπορεί κάποιος να ασκεί και μάλιστα ισοπεδωτική αντιπολίτευση στη διοίκηση του συλλόγου και  ταυτόχρονα να δημιουργεί διασπαστικό σωματείο για να έχει μια το κόμμα του και μια καρέκλα ο ίδιος. Είναι χαρακτηριστικό  ότι δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε τις μεθόδους (μοιάζουν με δυο σταγόνες ) π.χ. μέλους της δημοτικής αρχής Βόλου που επιτέθηκε και χειροδίκησε σε συνάδελφο με τις πράξεις «συνδικαλίστριας» απέναντι  σε συναδέλφους όταν αποκαλύφθηκε η  ασυνέπειά της με την κατάθεση  του εντύπου  αξιολόγησης της.

Τα μέλη του συλλόγου μας τα  έχουν όλα αυτά κατά νου. Στις εκλογές θα κρίνουν στάσεις, συμπεριφορές, επιδιώξεις και προσφορά του καθενός. Ζητούμενο είναι να προσέλθουν μαζικά στις και να ψηφίσουν στέλνοντας μήνυμα ενότητας, απομονώνοντας τις ανούσιες φωνές εκείνων καταγγέλλουν, διασύρουν και  διχάζουν το σύλλογο .

Οι συνάδελφοι σ΄όλες τις των Δήμων του Νομού καλούνται να επιλέξουν αποφασιστικά το ενωτικό «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΓΕΡΑΣ»  διασφαλίζοντας και για την επόμενη μέρα ένα σύλλογο που θα είναι γι΄αυτούς.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή κατασκευή σκίαστρου για τους πολίτες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου - https://t.co/2arrcIsaVE… -

  • Τροποποίηση της B΄ φάσης του μέτρου κάλυψης των παγίων δαπανών #κάλυψηπαγίωνδαπανών - https://t.co/VgPImsJ6CQ -

  • Τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Σκιάθο  #τροχαίοατύχημα - https://t.co/7pG9UvtHmq -

"Αλιεύοντας" την είδηση