Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Ο ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της με lock down;
Ο ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της με lock down;

Ο ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της με lock down;

του 

Δημήτρη Κανελλή 

μέλος του ΕΣΒ

Την Τρίτη το απόγευμα στην παραλία του Βόλου θα γίνει εκδήλωση για η φωταγώγηση της πόλης στην οποία ο Δήμος Βόλου καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να παραστούν. Όλοι ευχόμαστε η συνάθροιση του κόσμου να μην αποτελέσει αιτία έξαρσης κρουσμάτων που θα οδηγήσουν σε ένα νέο Lock down που θα γονατίσει τελείως την τοπική αγορά και την εμπορική κίνηση αλλά κι όλη την τοπική κοινωνία.

Προφανώς μια τέτοια αρνητική εξέλιξη ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας την απεύχεται, αλλά όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Δηλαδή δεν αρκεί ως Εμπορικός Σύλλογος Βόλου να απεύχεσαι κάτι αλλά είναι σημαντικό να κάνεις κάτι για αυτό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου λοιπόν θα έπρεπε να εκφράσει μια γνώμη. Ειδικά όταν ο εμπορικός κόσμος στενάζει από τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην κίνηση της αγοράς και οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα πολλά τοπικά καταστήματα.

Θα έπρεπε να πάρει μια θέσει όποια κι αν ήταν αυτή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να μείνει απολύτως αμέτοχος και βουβός και σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να παραμείνει για ακόμα μια φορά άπραγος.

Θα μπορούσε δημόσια είτε να χαιρετίσει και να καλωσορίσει την εκδήλωση αυτή και φέτος, αν εκτιμά ότι λειτουργεί προς όφελος της τοπικής αγοράς.

Είτε να εκφράσει τους προβληματισμούς του και τις επιφυλάξεις του καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία, παρά τη στιγμιαία “νότα αισιοδοξίας” που θα δημιουργήσει.

Κι ένα τελευταίο σημείο ως ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό κι αξιοπερίεργο πως πριν από 1,5 έτος με περίσσεια ευκολία πάρθηκε απόφαση να κλείσει η παραλία του Βόλου και να απαγορευτεί η διέλευση των πολιτών από αυτή (με το επιχείρημα της προστασίας των πολιτών από τον Covid) ενώ σήμερα επίσης με περίσσεια ευκολία παίρνεται απόφαση να καλεστεί ο κόσμος να συρρεύσει στην ίδια παραλία σε μια εκδήλωση (με μια απλή προτροπή για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, δηλαδή ατομικής ευθύνης).

Ειδικά όταν διανύουμε μια περίοδο που

  • ο φόβος για ένα νέο lock down είναι περισσότερο από ορατός

  • η οικονομία και η αγορά και σε τοπικό επίπεδο δέχεται σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των όλο και αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται, χωρίς να έχει καμία απολύτως οικονομική στήριξη.

  • το σύστημα υγείας πιέζεται όλο και περισσότερο εξαιτίας του ότι όλα αυτό το διάστημα δεν έχει δεχθεί καμιά απολύτως ουσιαστική στήριξη.

  • όλοι σε καθημερινή βάση μας λένε ότι οι επόμενες 15 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημίας αλλά και τον αριθμό των κρουσμάτων.

  • μια νέα μετάλλαξη με άγνωστες επιπτώσεις έχει κάνει την εμφάνισή της κι έχει επιφέρει νέες ανησυχίες

  • όσοι επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο μπαίνουν σε καθεστώς άτυπου lock down και σχεδόν ολοκληρωτικού αποκλεισμού

  • όσοι έχουν εμβολιαστεί καλούνται να κάνουν και 3η αναμνηστική δόση για παραμείνουν θωρακισμένοι αλλά και για να μην μπουν κι αυτοί σε άτυπο lock down.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

  • Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου γηπέδων στην Άνω Γατζέα #ΆνωΓατζέα - https://t.co/VGbeuW6bEq -

"Αλιεύοντας" την είδηση