Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ο Δήμαρχος Βόλου «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»
Ο Δήμαρχος Βόλου «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Ο Δήμαρχος Βόλου «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

του
Δημήτρη Κανελλή
Υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας
ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη
Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι την ημέρα που ο επισκέφθηκε την πόλη μας, πήγε κουστουμαρισμένος και τον καταχειροκρότησε στην του, ενώ στη συνέχεια τον περίμενε στην είσοδο του ξενοδοχείου για να του δώσει ένα υπόμνημα μιας μόνο σελίδας για την πόλη.
Προφανώς, τον ποιον χειροκροτεί ο καθένας είναι δικαίωμά του. Όμως, χειροκροτώντας τον πρωθυπουργό με τέτοια ζέση σπάει πλέον τελειωτικά το αφήγημα ότι είναι ακομμάτιστος ή υπερκομματικός. Είναι σαφές ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, βλέπε στάση για LNG, , έγκλημα στα Τέμπη, που ζητούσε να βγει ο σκασμό κ.α. αλλά την χειροκροτεί κιόλας πιο απροκάλυπτα από ποτέ.
Επίσης, το να παραδίδει ο Δήμαρχος μιας πόλης ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό και το βασικό σημείο να είναι η παραχώρηση του πάρκου του αγίου Κωνσταντίνου στον Δήμο, είναι «πολύ λίγο».
Το ζήτημα αυτό να είναι ένα από τα εκατοντάδες θέματα που αυτή η δημοτική αρχή εδώ και 9 χρόνια δεν έχει λύσει, ένα θέμα που δεν είναι ασήμαντο (κάθε θέμα που αφορά την πόλη μας οφείλει να αναδεικνύεται), αλλά όταν είναι μόνο αυτό και μάλιστα την επόμενη μέρα γίνεται καθαρισμός του πάρκου, παρουσία του Δημάρχου συνοδευόμενου από όλη την κουστωδία των «συνεργατών» του, αλλά και από τηλεοπτική κάλυψη είναι ο ορισμός του λαϊκισμού. Αυτό που ο λαός μας εκφράζει με τη φράση «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν ζητήματα που πραγματικά καίνε την πόλη του κι όλους εμάς τους πολίτες που ζούμε σε αυτή, την αγαπάμε πραγματικά και που δεν είμαστε περαστικοί. Ποια είναι κάποια από αυτά:
1. Συζήτηση για δημιουργία πλατφόρμας LNG εντός του Παγασητικού. Μια δημοτική αρχή που εκφράζει πραγματικά του πολίτες της θα φρόντιζε να μεταφέρει με τον πιο καθαρό τρόπο την αγωνία των πολιτών για ένα τέτοιο ζήτημα.
2. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το θέμα της καύσης σκουπιδιών.
3. Ολοκλήρωση περιφερειακού δρόμου, για τον οποίο εδώ και 9 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Κι αυτό είναι όντως ένα έργο που αποσυμφορήσει το και θα βοηθήσει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.
4. Επαναλειτουργία του σταθμού του ΟΣΕ στο Βόλο. Γιατί είναι υποβάθμιση για την πόλη να έχει μείνει ο σταθμός χωρίς προσωπικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο. Είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών. Άρα οφείλει να μπει στα ζητήματα που τίθονται προς των πρωθυπουργό.
5. Η στήριξη του Νοσοκομείου του Βόλου, που επί της ουσίας είναι το μοναδικό νοσοκομείο σε όλη την Μαγνησία. Στήριξη, γιατί έχει τεράστιες ψεις, σε (δεν υπάρχει καν πνευμονολόγος και πολλές άλλες ειδικότητες), σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Αν αυτό δεν είναι ένα θέμα που αφορά τους πολίτες τότε ποιο είναι;
Και για να προλάβω (όσο μπορώ) την απάντηση, ότι τα παραπάνω ζητήματα δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, απαντώ προκαταβολικά ότι βασική αρμοδιότητα του Δήμου είναι να αναδεικνύει όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες του. Για αυτά θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο κι ενέργεια κι όχι για το αν θα παραχωρήσει το γήπεδο του Πανθεσσαλικού, που έχει γίνει πλέον σίριαλ και φαρσοκωμωδία.
Σε αυτή λοιπόν την πολιτική κατάντια ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη καλούμε τους πολίτες του Βόλου να εναντιωθούν. Κι αυτό μπορούν να το κάνουν τόσο στις , σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και κινηματικά κατά τη διάρκεια της κάθε τετραετίας.
Ελπίζω, (γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) ότι θα υπάρχει κάποια σοβαρή απάντηση από πλευράς Δημοτικής αρχής. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η όποια απάντηση (αν αυτή υπάρξει), θα περιέχει ειρωνικές εκφράσεις, χλευαστικά – λαϊκιστικά σχόλια, εξυπναδικισμούς κ.ά. Και γιατί όχι αν έχει «κέφια» και καμιά όπως συνηθίζει τα τελευταία 9 χρόνια. Όχι για κανένα ουσιαστικά λόγο, αλλά έτσι απλά επειδή μπορεί και για να εκφοβίσει λίγο.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση