Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με το να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Mαρτίου) δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρη.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την με μουδιασμένα τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης της και ξεθωριασμένες τις ιδέες του ανθρωπισμού, που αποτέλεσαν ωστόσο το θεμέλιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αλληλέγγυα στάση των Ελλήνων παραδίδει μαθήματα πολιτισμού. Η ελληνική στη μεγάλη της πλειοψηφία αντιστέκεται στα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, ανοίγοντας την αγκαλιά της σε εκείνους που βιώνουν μια τραγικότερη εμπειρία από την δική της. Άλλωστε οι Έλληνες, που υπήρξαν πρόσφυγες το 1922, μπορούν να συναισθανθούν σε όλο της το βάθος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάνθρωποί μας αυτοί σήμερα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φορά που η νικήθηκε από τον φόβο και τον ρατσισμό, γράφτηκαν οι μελανότερες σελίδες της ιστορίας της.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση