Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με το ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας ς αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Mαρτίου) δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρη.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την Ευρώπη με μουδιασμένα τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης της και ξεθωριασμένες τις ιδέες του ανθρωπισμού, που αποτέλεσαν ωστόσο το θεμέλιο του ευρωπαϊκού ματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αλληλέγγυα στάση των Ελλήνων παραδίδει μαθήματα πολιτισμού. Η ελληνική κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία αντιστέκεται στα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και ξενοφος, ανοίγοντας την αγκαλιά της σε εκεί που βιώνουν μια τραγικότερη εμπειρία από την δική της. Άλλωστε οι , που υπήρξαν το 1922, μπορούν να συναισθανθούν σε όλο της το βάθος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάνθρωποί μας αυτοί σήμερα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φορά που η Ευρώπη νικήθηκε από τον φόβο και τον ρατσισμό, γράφτηκαν οι μελανότερες σελίδες της ς της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση