Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Νέο Renault Grand Scenic
Νέο Renault Grand Scenic

Νέο Renault Grand Scenic

Το νέο πολυμορφικό μοντέλο της γλλικής ετιρείας έφτασε με σκοπό να μαγνητίσει αυτούς που πιστεύουν ότι τα MPV είναι απλά «κουτιά» με πολλούς χώρους.

Αισθητικά έχει πιο ελκυστική εμφάνιση και σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχει γίνει πιο μεγάλο. Συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί το μήκος κατά 75 χλστ., το πλάτος κατά 20 χλστ., το ύψος κατά 15 χλστ., ενώ το μεταξόνιο κατά 35 mm, φτάνοντας δηλαδή τα 2,8 . Θα προσφέρεται τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια έκδοση, ενώ η μεγαλύτερη version του θα έχει στον στάνταρ εξοπλισμό 20 ιντσών τροχούς. Μπορεί πλέον να μην δείχνει τόσο για MPV, αλλά σαν crossover και σε αυτό βοηθάει η απόσταση από το έδαφος που έχει φτάσει τα 160 χλστ. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, στην έκδοση των 5 θέσεων είναι 718 λίτρα (40 λίτρα περισσότερα από τον προκάτοχό του), ενώ στην περίπτωση που τα πίσω καθίσματα μετακινηθούν εμπρός, τότε η τιμή αυτή σκαρφαλώνει τα 866 λίτρα. Επίσης, στο εσωτερικό συναντάμε το σύστημα πολυμέσων R-Link 2 και οθόνη αφής 8,7 ιντσών τοποθετημένη κάθετα, ενώ τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία θα εξοπλίζεται είναι μεταξύ άλλων η προειδο αλλαγής λωρίδας, ενεργό σύστημα πέδησης και άλλα.

Μηχανολογικά, θα δούμε τους βενζινοκινητήρες και diesel μοτέρ που έχουμε συναντήσει στο απλό Scenic και έχουν ως εξής:

-Energy TCe 115, 6 χειροκίνητο

-dCi 110 Hybrid Assist 6άρι χειροκίνητο

-Energy TCe 130, 6άρι χειροκίνητο

-Energy dCi 110, 6άρι χειροκίνητο

-Energy dCi 110 EDC 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη

-Energy dCi 130 με 6άρι χειροκίνητο Energy

-dCi 160 EDC με 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη

Τέλος, τόσο το Scenic όσο και το Grand Scenic έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους πριν το τέλος της χρονιάς.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση