Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

9 Μαΐου 1945 στο προάστιο Κάρλσχορστ του υ υπογράφηκε  η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής ς, τερματίζοντας τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Εφιάλτης ενός ανελεύθερου καθεστώτος που θα γύριζε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω είχε αποτραπεί, οι σύμμαχοι ήταν ενωμένοι και αναγνώριζαν ο ένας την συμβολή του άλλου, η κατεστραμμένη Ευρώπη έβλεπε το μέλλον με αισιοδοξία
Η τεράστια συμβολή του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης στη Μεγάλη Αντιφασιστική ίκη, υπενθυμίζει πως η συνεργασία των λαών και ο κοινός αγώνας, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση του τέρατος που γεννά η καπιταλιστική κρίση και οι ανισότητες που αυτή προκαλεί.

Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, γέννησε ελπίδες. Άλλες επιβεβαιώθηκαν και άλλες όχι. Μια μακρά περίοδος Ειρήνης στην Ευρώπη διακόπτεται από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η αδυνατεί να παρέμβει ειρηνευτικά και αντί για αυτό επενδύει στην ενίσχυση της εξάρτησης της από τις και στην στρατιωτικοποίηση του εαυτού της.
Είναι επείγουσα η ανάγκη για ένα μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα το οποίο, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της ρωσικής επέμβασης, θα εκφράζει τον πόθο του λαού για μια Ευρώπη της Ειρήνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η αντιφασιστική νίκη των λαών, αποτελεί πυξίδα για τους δημοκρατικούς του σήμερα για την Ελλάδα της Προόδου και την Ευρώπη της Αλληλεγγύης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση