Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

9 Μΐου 1945 στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου υπογράφηκε  η άνευ όρων συνθηκολόγηση της νζιστικής ερμανίας, τερματίζοντας τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Εφιάλτης ενός ανελεύθερου καθεστώτος που θα γύριζε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω είχε αποτραπεί, οι σύμμαχοι ήταν ενωμένοι και αναγνώριζαν ο ένας την συμβολή του άλλου, η κατεστραμμένη έβλεπε το με αισιοδοξία
Η τεράστια συμβολή του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης στη Μεγάλη Αντιφασιστική , υπενθυμίζει πως η συνεργασία των λαών και ο κοινός , αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση του τέρατος που γεννά η καπιταλιστική κρίση και οι ανισότητες που αυτή προκαλεί.

Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, γέννησε ελπίδες. Άλλες επιβεβαιώθηκαν και άλλες όχι. Μια μακρά περίοδος Ειρήνης στην διακόπτεται από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η ΕΕ αδυνατεί να παρέμβει ειρηνευτικά και αντί για αυτό επενδύει στην ενίσχυση της εξάρτησης της από τις ΗΠΑ και στην στρατιωτικο του εαυτού της.
Είναι επείγουσα η ανάγκη για ένα μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα το οποίο, πέρα από την αυτονόητη της ρωσικής επέμβασης, θα εκφράζει τον πόθο του λαού για μια Ευρώπη της Ειρήνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η αντιφασιστική νίκη των λαών, αποτελεί πυξίδα για τους δημοκρατικούς αγώνες του σήμερα για την Ελλάδα της Προόδου και την Ευρώπη της Αλληλεγγύης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση