Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο
Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο

Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο

           του

Γ.  

μέλους Πολιτικής Επιτροπής

 

Τα ζητήματα της πόλης μας παραμένουν ακόμη ανοικτά και είναι υποχρέωση όλων των φορέων μέσα από τη συνεργασία, τη συστράτευση και την ενεργών πολιτικών να τα αντιμετωπίσουν.Παρά τις δυσκολίες της κρίσης ο διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα που επιβάλλεται να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Η κρίση βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση υποδομών, αλλά υπάρχουν ακόμη τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι τρόποι για να προσπεραστούν οι δυσκολίες και να δούμε επιτέλους μια πόλη που θα είναι αντάξια των δυνατοτήτων της και των προσδοκιών των πολιτών της.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα εκκρεμούν μια σειρά ζητημάτων. Ο , η μετεξέλιξη του λιμανιού, οι δομές πρόνοιας και πολιτισμού, η βελτίωση ποιότητας της ζωής, η τουριστικών δομών και κυρίως η ανεργία, είναι θέματα που από διαφορετικές διαστάσεις εγκλωβίζουν και τελματώνουν την και την κοινωνική συνοχή.

Οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας είναι μέρος της καθημερινότητας αλλά δεν αρκούν από μόνες τους για  να φέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα στους κατοίκους του Βόλου.

Γιατί, όταν φώτα των διαφόρων τελετών και εκδηλώσεων σβήσουν, επιστρέφουν η αγωνία για την οικονομική επιβίωση και ο προβληματισμός για την απουσία προοπτικών προόδου.

Ο χρόνος περνά και δεν έχουμε κανένα άλλο περιθώριο, από το να εργαστούμε όλοι συλλογικά και αποφασιστικά για την τόνωση της τοπικής οικονομίας που θα έρθει μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, την λειτουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά και τη στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων είτε μικρομεσαίων είτε μεγαλύτερων που δίνουν καθημερινό αγώνα.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από υποδομές που θα διευκολύνουν την ποιότητα ζωής, έχει ανάγκη όπως και από χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Είναι καιρός λοιπόν να επενδύσει η πόλη μας στο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, για να γίνουν πράξη οι φρέσκες ιδέες που υπάρχουν και να αναταθεί η οικονομία.

Αυτό που χρειάζεται είναι η μεθοδικότητα, η μαχητικότητα στη διεκδίκηση και η σύμπνοια των φορέων για να προσφέρουν στους πολίτες τις ευκαιρίες εξέλιξης που αναζητούν. Μόνο έτσι ο τόπος μας θα πάει μπροστά και θα ξεπεράσει τα εμπόδια όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και των ανεπαρκειών της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους το ανάπτυξης και προόδου που έχει ανάγκη ο , ο τόπος μας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση