Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο
Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο

Να δώσουμε οξυγόνο ανάπτυξης στο Βόλο

           του

Γ. Καλτσογιάννη 

μέλους Πολιτικής Επιτροπής .Δ.

 

Τα ζητήματα της πόλης μας παραμένουν ακόμη ανοικτά και είναι υποχρέωση όλων των φορέων μέσα από τη συνεργασία, τη συστράτευση και την προώθηση ενεργών πολιτικών να τα αντιμετωπίσουν.Παρά τις δυσκολίες της κρίσης ο Βόλος διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα που επιβάλλεται να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Η κρίση βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση υποδομών, αλλά υπάρχουν ακόμη τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι τρόποι για να προσπεραστούν οι δυσκολίες και να δούμε επιτέλους μια πόλη που θα είναι αντάξια των δυνατοτήτων της και των προσδοκιών των πολιτών της.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα εκκρεμούν μια σειρά ζητημάτων. Ο περιφερειακός, η μετεξέλιξη του λιμανιού, οι δομές πρόνοιας και πολιτισμού, η βελτίωση ποιότητας της ζωής, η ανάπτυξη τουριστικών δομών και κυρίως η ανεργία, είναι θέματα που από διαφορετικές διαστάσεις εγκλωβίζουν και τελματώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Οι ψυχαγωγίας είναι μέρος της καθημερινότητας αλλά δεν αρκούν από μόνες τους για  να φέρουν το και την ελπίδα στους κατοίκους του Βόλου.

Γιατί, όταν φώτα των διαφόρων τελετών και εκδηλώσεων σβήσουν, επιστρέφουν η αγωνία για την οικονομική επιβίωση και ο προβληματισμός για την απουσία προοπτικών προόδου.

Ο χρόνος περνά και δεν έχουμε κανένα άλλο περιθώριο, από το να εργαστούμε όλοι συλλογικά και αποφασιστικά για την τόνωση της τοπικής οικονομίας που θα έρθει μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, την λειτουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά και τη στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων είτε μικρομεσαίων είτε μεγαλύτερων που δίνουν καθημερινό αγώνα.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από υποδομές που θα διευκολύνουν την ποιότητα ζωής, έχει ανάγκη όπως και από χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Είναι καιρός λοιπόν να επενδύσει η πόλη μας στο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, για να γίνουν πράξη οι φρέσκες ιδέες που υπάρχουν και να αναταθεί η οικονομία.

Αυτό που χρειάζεται είναι η μεθοδικότητα, η μαχητικότητα στη διεκδίκηση και η σύμπνοια των φορέων για να προσφέρουν στους τις ευκαιρίες εξέλιξης που αναζητούν. Μόνο έτσι ο τόπος μας θα πάει μπροστά και θα ξεπεράσει τα εμπόδια όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και των ανεπαρκειών της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους το οξυγόνο ανάπτυξης και προόδου που έχει ανάγκη ο Βόλος, ο τόπος μας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση