Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Μουλάς: Εκτιθέμενη η ΝΟΔΕ Μαγνησίας από τον κ. Μιτζικό
Γ. Μουλάς: Εκτιθέμενη η ΝΟΔΕ Μαγνησίας από τον κ. Μιτζικό

Γ. Μουλάς: Εκτιθέμενη η ΝΟΔΕ Μαγνησίας από τον κ. Μιτζικό

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μγνησίς . Κίτσιο απέστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου . Μουλάς, με αφορμή έγγραφο του επικεφαλής της παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” Μιχ. Μιτζικού, την οποία υπέγραφε και με την ιδιότητα του πολιτευτή της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά ο Γ. Μουλάς αναφέρει: ” Κύριε πρόεδρε,

Θα επιθυμούσα να αναφερθώ σε ατυχές γεγονός με πρωταγωνιστή τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιτζικό Μιχαήλ, ο οποίος τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βόλου.

Σας είναι γνωστό, τόσο σαν κομματικό στέλεχος, όσο και σαν αυτοδιοικητικός – περιφερειακός σύμβουλος, ότι οι κομματικές ιδιότητες μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν θέση στα όργανά της, όπως στα Συμβούλια.

Άσχετα με την κομματική προέλευση του καθενός δημοτικού συμβούλου, κανείς δεν μπορεί να υπογράφει έγγραφα στο Δήμο χρησιμοποιώντας την κομματική του ιδιότητα. Η δράση και οι θέσεις του κάθε δημοτικού συμβούλου κρίνονται από το λαό αλλά σε καμία περίπτωση οι δημοτικές παρατάξεις είναι συνάμα επισήμως και κομματικές.

Ο κ. Μιτζικός παραβιάζοντας αυτές τις βασικές αρχές αλλά και τις αρχές, που διέπουν το Δημοτικό Συμβούλιο, μας απέστειλε έγγραφο υπογράφοντας σαν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας δικές του απόψεις, εισάγοντας καινά δαιμόνια. Το να τοποθετείται όμως, σαν εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Επειδή, μέχρι σήμερα κ. πρόεδρε η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς αλλόκοτη, θα πρέπει να μας διευκρινίσετε εάν έχει την συγκατάθεσή σας προς τούτο για να κρίνεται ανάλογα και η Νέα Δημοκρατία. Εάν την έχει τότε μιλάμε για κομματικό κομπογιαννιτισμό σε υψηλό επίπεδο, που δεν ταιριάζει στο ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Βεβαίως, αν η παρουσία του ήταν αξιόλογη, τότε αυτό ίσως και να βοηθούσε το κόμμα σας και τον ίδιο. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα δραστηριότητα του είναι για γέλια. Από τις τοποθετήσεις του, μέχρι τις υστερικόμορφες εξάρσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες. Τις περισσότερες φορές, ούτε ξέρει τι του γίνεται και ούτε ξέρει τι λέει. Σεβαστή η επιλογή σας να τον στηρίξετε στις δημοτικές εκλογές και να τον κατεβάσετε στις εθνικές αλλά αν πρόκειται, από εδώ και πέρα, να υιοθετείτε τις διάφορες αρλούμπες του, σας παρακαλώ να μας το πείτε.

Ουδέποτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, σε δημοτικό συμβούλιο υπέγραψε κάποιος χρησιμοποιώντας την κομματική του ιδιότητα, πολύ περισσότερο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που εμφορούνται από δημοκρατικές αρχές.

Κύριε πρόεδρε, η Νέα Δημοκρατία πάντα στήριζε τον ανεξάρτητο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κομματισμός και ο παραγοντισμός, σας παρακαλώ, να παραμείνουν μακριά από τους θεσμούς, που υπηρετούμε. Μπορεί να εξέφρασε μία έμμεση αντιπάθεια προς τον νέο αρχηγό σας κ. Μητσοτάκη, όμως η αντιπάθειά του αυτή αφήνει παγερά αδιάφορο όλο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας

Παρακαλώ, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα, όσον αφορά την αντιδεολογική συμπεριφορά του κ. Μιτζικού, διότι αυτή πλήττει βάναυσα την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και κατά την άποψή μου εκθέτει την μεγάλη και ιστορική δημοκρατική σας παράταξη”.

Απάντηση Μιχ. Μιτζικού

Με μια λιτή, αλλά ουσιαστική απάντηση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής της ΝΔ , αντικρούει την επιστολή του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλά προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γ. Κίτσιο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός τονίζει: « Σέβομαι την ηλικία, την προσφορά του στα κοινά- ως αιρετός και ως - του κ. Μουλά, αλλά δεν πρόκειται να οδηγηθώ σε πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας και επ' ουδενί δεν θα εμπλακώ-όσο και να το προσπαθούν κάποιοι- σε υπόγεια πολιτικά παιχνίδια.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση