Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Τα λεγόμενα του Roger Jennings καταγγέλλει ο Μιχ. Μιτζικός
Τα λεγόμενα του  Roger Jennings καταγγέλλει ο Μιχ. Μιτζικός

Τα λεγόμενα του Roger Jennings καταγγέλλει ο Μιχ. Μιτζικός

Επιστολή με θέμα την προς τιμήν του Asa Jennings απέστειλε ο επικεφαλής «Δύναμης Βόλου» και πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Μαγνησίας Μιχ. καταγγέλλοντας τα λεγόμενα του Roger Jennings (εγγονού) ότι οι Ελληνες διέπραξαν ομότητες απέναντι στους ς, όπως και οι Τούρκοι απέναντι στους Έλληνες.

Χαρακτηριστικά στην αναφέρεται: “Κύριε Πρόεδρε,

Σας συγχαίρω εσάς προσωπικά αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για την πετυχημένη και άκρως ενδιαφέρουσα προς τιμήν του Asa Jennings για την όντως καθοριστική συμβολή του στην μεταφορά χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας γλιτώνοντάς τους από την τουρκική σπάθη και αιχμαλωσία που σχεδόν πάντα σήμαινε βέβαιο θάνατο.

Τούτου λεχθέντος, στον πολύ ενδιαφέρον λόγο του, μπροστά σε αιρετούς και Αρχές της πόλης μας, ο κ. Roger Jennings, εγγονός του Asa Jennings, είπε σε αποστροφή του λόγου του, μεταξύ άλλων, ότι κατ΄ουσίαν :

α) οι Ελληνες διέπραξαν ομότητες απέναντι στους ς, όπως και οι Τούρκοι απέναντι στους Ελληνες.

Δηλαδή, κατά βάθος, ο κ. Roger Jennings, εξομειώνει τα μεμονωμένα και σε μικρή έκταση και διάρκεια περιστατικά από μέρους των Ελλήνων, για τους οποίους οι Ελληνική διοίκηση τους έστελνε στα στρατοδικεία όπου υπήρχαν και θανατικές ποινές σε πράξεις αντεκδίκησης από μέρους τους (βλ. όπως ΤΖΑΝΑΚΑΡΗΣ Β., Η Δακρυσμένη Μικρασία, σ. 145, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι μετά την απόβαση στην Σμύρνη, «δύο μέρες αργότερα το νεοσυσταθέν ελληνικό στρατοδικείο δίκασε ως υπαίτιους για αιματηρά επεισόδια δέκα πολίτες και στρατιώτες, καταδικάζοντας στην ποινή του θανάτου δύο ευζώ, που τoυφεκίστηκαν το επόμενο πρωί. Ταυτόχρονα επέβαλε αποζημιώσεις για λεηλασίες που κάθε άλλο παρά είχαν διαπράξει οι Ελληνες»).

Είναι αδιανόητο να γίνεται μία εξομοίωση των παραπάνω με τη των Ποντίων (το Ελληνικό Κοινοβούλιο την έχει αναγνωρίσει επισήμως), με τις βιαιοπραγίες, συστηματική εξολόθρευση και ξεριζωμού του ελληνικού στοιχείου σε όλη την Μικρά Ασία έπειτα από την οπισθοχώρηση του Ελληνικού Στρατού. Απέναντι στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, συντελεσθηκαν , και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν νοούμεθα, πολλώ μάλλον με την θεσμική ιδιότητα των αιρετών, να αποδεκτούμε οποιοδήποτε συμψηφισμό με τα παραπάνω καταγεγραμμένα από την Ιστορία εγκλήματα των Τούρκων.

β) Δεν είναι δυνατόν να εξυμνείται, κατ΄ουσίαν, ο Κεμάλ, η κορυφή δηλαδή της τουρκικής διοίκησης, η οποία διέπραξε τα παραπάνω εγκλήματα κατά των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, διότι δεν κατέσφαξε ολοκληρωτικά τα γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους στην Σμύρνη και δεν οδήγησε όλους στα τάγματα θανάτου στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας.

Δεν νοείται να γίνονται οι παραπάνω θέσεις αποδεκτές, δίχως αντίλογο, παρουσία επισήμων και αιρετών σε αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου.

Κύριε Πρόεδρε,

Η παρούσα δεν είναι μομφή για το προσωπό σας. Συγχαρητήρια και πάλι για την πρωτοβουλία και διοργάνωση την εν λόγω εκδήλωσης.

Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να σας παραθέσω θεσμικά τις ενστάσεις και σοβαρές επιφυλάξεις για το περιεχόμενο και θέσεις που εξέφρασε ενώπιόν μας ο κ. Roger Jennings.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση