Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Οι μισθοί στον πάτο, οι τιμές στα ύψη
Οι μισθοί στον πάτο, οι τιμές στα ύψη

Οι μισθοί στον πάτο, οι τιμές στα ύψη

του . Καλτσογιάννη

Οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών στην παραμένουν στα ύψη, τη στιγμή που οι μισθοί και οι έχουν «ψαλιδιστεί» τα τελευταία χρόνια μέχρι και 50%.

Πού είναι η της συγκυβέρνησης για την ανακούφιση των χιλιάδων συμπολιτών, έστω και από τη μείωση των τιμών;

Δυστυχώς ούτε σε αυτό το μεγάλο ζήτημα έχει επέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήμοντας στην τύχη τους τους οι οποίοι περνούν έξω από καταστήματα και μετρούν και να ξαναμετρούν τα λιγοστά τους χρήματα, μήπως να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Πολλαπλό κτύπημα για τα που μετά τη μείωση των μισθών και συντάξεων, ήλπιζαν πως αντίστοιχη πτωτική τάση θα εμφάνιζαν και οι τιμές των αγαθών, ώστε τουλάχιστον να μπορούν να καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες βιοπορισμού.

Μάταια, όμως περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη, γιατί η σημερινή αποτυχημένη δεν προχώρησε σε καμία μεταρρυθμιστική παρέμβαση, ώστε να διορθωθούν οι τιμές και να συμβαδίζουν με το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Οι στα αγαθά είναι τρομακτικά υψηλοί και χρόνιες παθογένειες στην εργασίας δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού.

Το αποτέλεσμα είναι πλήρως απογοητευτικό. Το ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε πλέον στα επίπεδα του 2003 χάνοντας ένα 25% και οι μισθοί στα επίπεδα τέλους της δεκαετία του 90’, αλλά οι τιμές είναι στα ύψη. Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα τα προιόντα και τις υπηρεσίες μέχρι και 50% σε σχέση με την προ κρίσης κατάσταση.

Και είναι απαράδεκτο να εξαθλιώνονται οι πολίτες που με τους χαμηλούς μισθούς και , αγοράζουν όλο και λιγότερα, τρέφονται όλο και λιγότερο και δεν πληρώνουν λογαριασμούς.

Η Ν.Δ. εξαρχής έχει υποστηρίξει την διόρθωση των στρεβλώσεων, ώστε επιτέλους οι τιμές να συμβαδίσουν με τις σημερινές αποδοχές.

Δυστυχώς, όμως η ΣΥΡΙΖΑ- είναι και σε αυτό το ζήτημα ανίκανη, βυθίζοντας στην φτώχεια όλο και περισσότερους συμπολίτες.

 

Ο . Καλτσογιάννης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. αντιπεριφερειάρχης-Δικηγόρος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση