Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Μικρότερο των περιστάσεων το κράτος
Μικρότερο των περιστάσεων το κράτος

Μικρότερο των περιστάσεων το κράτος

Η αλληλεγγύη στο DNA  του Έλληνα

Στον  απόηχο μίας εθνικής τραγωδίας, ίσως έπρεπε να το βουλώσω, αλλά δημοσιεύματα , άρθρα επί άρθρων, πολιτική σπέκουλα ένθεν και ένθεν, οι  διϊστάμενες απόψεις στην εκκλησία (βλ. Ιερώνυμο- Αμβρόσιο), η απουσία  θέσης του μητροπολίτη  Δημητριάδος και Αλμυρού και τοποτηρητή της Μητρόπολης Λαρίσης κ.λπ. ( που έχει καλά στημένο ένα σύστημα πληροφόρσης),  οι απανωτές μεταδόσεις της τηλεόρασης (που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ποσοστά τηλεθέασης),  το τριήμερο εθνικό πένθος, που κήρυξε η κυβέρνηση, αλλά προπάντων η απώλεια δεκάδων ζωών και αγνοουμένων, δεν μου επιτρέπει να ησυχάσω.

Ο Έλληνας απέδειξε και με το παραπάνω τις τελευταίες τρεις ημέρες  ότι την αλληλεγγύη την έχει στο αίμα του, ή στο DNA  του, σύμφωνα με τη σύχρονη  ωρολογία.

Αλλά αρκεί αυτό;  ‘Η μήπως το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει ότι δεν υπάρχει βούληση και ότι ο κρατικός μηχανισμός και προγραμματισμός  επιδεικνύει τη δυναμική του μόνο στα μικρά:  κλήσεις  για ΚΟΚ, συλλήψεις για μικροπαραβάσεις κ.ο.κ.

Γιατί στα μεγάλα περιστατικά όπως το προχθεσινό φάνηκαν όλοι  μικρότεροι των περιστάσεων…

Και βεβαίως μόλις “κάτσει ο κουρνιαχτός” θα πρέπει να  αποδοθούν  ευθύνες, όπου  αυτές υπάρχουν και να μην …σφυρίζουν αδιάφορα οι μεν και οι δε !

Η στήριξη της κυβέρνησης στους πληγέντες είναι στη σωστή κατεύθυνση (άλλωστε αυτό θα έκανε η εκάστοτε), αλλά αυτό που μένει είναι τα μέτρα πρόληψης!!! Και αυτά πρέπει να ληφθούν άμεσα!

Μένει να δούμε τα αντανακλαστικά (;) του πολιτικού-κρατικού μηχανισμού, δεδομένης της αντιστροφής του κλίματος, γιατί δεν αρκεί μόνο ο λαός να είναι έτοιμος να συνδράμει , σε μια ενδεχόμενη πλημμύρα κ.ο.κ…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - https://t.co/QBBlP835fn -

  • Τιμήθηκε η επέτειος των 200 ετών ιστορίας του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Πηλίου - https://t.co/qrR7UVeqal -

  • Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο στη Ν. Ιωνία - https://t.co/kGVXrWnjkL -

"Αλιεύοντας" την είδηση