Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση
Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση

Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση

50% για τις υιπους κλάδους

του
Αριστείδη Σαββάκη

Αρόεδρος β΄ Επιμελητηρίου ς

Η πανδημία που προκάλεσε ο covid-19 έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουριστικό κλάδο στη χ μας , ο οποίος πρέπει να στηριχθεί για να σταθεί στα πόδια του και να προετοιμαστεί για την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Επιπλέον ο κλάδος της εστίασης καταγράφει εξαιρετικά μεγάλες απώλειες εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρείται λοιπόν απαραίτητο μέτρο η απαλλαγή από την στους δύο αυτούς κλάδους. Η δεδομένη και αρκετά μεγάλη που θα καταγράψει η χ μας εξαιτίας της πανδημίας θα πλήξει όλες τις επιχειρήσεις, γι αυτό ένα μέτρο ελάφρυνσης τους είναι και η της προκαταβολής φόρου στο 50% με προοπτική κατάργησής του.

Γενικότερα το μέτρο αυτό της προκαταβολής φόρου και ιδιαίτερα εξαιτίας του υπερβολικού ποσοστού %, δημιουργεί διπλή φορολόγηση στις επιχειρήσεις, οδηγεί στη φοροδιαφυγή και επιπλέον είναι εντελώς άδικο αφού μια επιχείρηση ενδεχομένως να μην λειτουργήσει την επόμενη χρονιά αλλά παρόλα αυτά θα προκαταβάλει φόρο. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί από το Οικονομικό επιτελείο της ς η σταδιακή κατάργηση του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση